Pizza med skinke, brie, mozzarella og blommer

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En virkelig lækker og lidt anderledes pizza end den klassiske udgave med skinke og ost. Vi har lavet en half and half-udgave, så der både er pizza til dem, der elsker brieost - og dem, der bestemt ikke gør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 250 grader - gerne 275 grader - over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Hvis du har en pizzasten, skal du stille den på bagepladen i den kolde ovn, inden du tænder.

2. Drys mel ud på bordet og rul pizzadejen ud til bunde med en kagerulle, så de er ca. 30 cm i diameter. Pas på de ikke bliver for tykke! Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt pizzadejen til et stykke bagepapir med fingrene, inden du smører den med tomatsauce.

3. Fordel tomatsaucen på bundene. Undlad at smøre tomatsauce på den yderste centimeter af pizzabundene. Riv mozzarellaen i små stykker og skær brien i tynde skiver. Fordel enten de to oste på begge pizzaer eller lav en med mozzarella og en med brie jævnt fordelt på bundene.

4. Skyl blommerne, fjern stenene og skær dem i tynde skiver. Altså blommerne - ikke stenene! Fordel parma, blommer og halvdelen af olivenerne på pizzaerne.

5. Flyt pizzaerne til ovnen med en pizzaspade eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaerne og flyt det hele til bagepladen. Bag pizzaerne i 10-15 minutter til osten er gylden og skorpen sprød.

6. Top evt. de færdigbagte pizzaer med friske ærteskud - eller brug dem alle til salaten: Bland skyllede ærteskud med skyllet tomater i skiver, resten af olivenerne og valgfri dressing. Server pizzaerne med salaten som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rive mozzarellaen. De kan også komme fyld på pizzaerne og skære tomaterne til salaten.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre