Stegt quinoa med kylling

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramquinoa
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 250 gramchampignon
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 100 gramedamamebønner eller ærter
  • 400 gramkyllingefilet
  • 2 spskøsterssauce
  • 1/2 dlvand
  • 1 stkgroft flute
  • 300 gramgulerødder*
  • 1/2 stkagurk
  •  parmesan i flager
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Quinoa er for sydamerikanere, hvad ris er for kinesere (og ristede løg på hotdoggen er for danskere)! Her har vi lavet en hurtig quinoagryde med kylling og grønt. Kan du ikke få quinoa, bruger du bare bulgur eller fuldkornsris. Retten er beregnet til to dage og bliver til fyld i lune tortillas dagen derpå :o)

Fremgangsmåde

1. Kog quinoaen efter anvisningen på pakken og stil den til side. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg fint. Rens og vask champignonerne og skær dem i skiver. Skyl peberfrugten, befri den for kerner og skær den i strimler. Optø edamamebønnerne efter anvisningen på posen og stil dem til side sammen med resten af grøntsagerne.

3. Del kyllingefileterne i to på langs og skær dem i helt tynde strimler. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Steg nu løg og hvidløg i et par minutter i lidt olivenolie på en pande. Tilsæt kyllingestrimlerne, krydr med salt og peber og steg videre, til de er gennemstegte. Tilsæt champignoner og peberfrugt og steg et par minutter, til de er gennemvarme og begynder at tage farve.

4. Tilsæt til sidst østerssauce, vand, edamamebønner og quinoa og rør godt. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere østerssauce. Er quinoaen for tør, tilsætter du blot lidt mere vand og smager til igen.

5. Lun flutet. Skræl gulerødderne, vask agurken og skær begge dele i stave til gnavergrønt. Top quinoaen med høvlet parmesan - så er der mad!

6. Velbekomme :o)

Tip

Selvom du kan købe parmesan i flager i poser, er det billigst at købe et helt stykke ost i supermarkedet og rive det selv. Og så smager det også meget bedre. Vælg evt. Grana Padano. Det er ikke ægte parmesan, men er billigere og smager næsten lige som den ægte vare. Husk i øvrigt at gemme en rest til ungernes madpakker.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre