Revelsben med bagte tomater og fritter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 stktomater
  • 1/2 spsktørret oregano
  •  pommes frites
  • 1 fedhvidløg
  • 1/2 dlketchup
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1 spskbalsamicoeddike
  • 4 stkrevelsben- eller spareribs
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Revelsben er en ekstra tyk udgave af spareribs. Her har vi marineret dem i vores lækre barbecuemarinade og serveret dem med fritter på siden - og en flok stegte tomater, der har fået en tur i ovnen med oregano på toppen. Velbekomme :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft og tænd for grillen.

2. Vask tomaterne og halver dem. Sæt dem på en bageplade med den flade side opad og krydr med lidt salt og peber. Drys oregano på toppen og sæt dem i ovnen sammen med fritterne. De skal have ca. 30-35 minutter, eller til de har taget farve på toppen.

3. Pres hvidløget eller hak det fint og rør det godt sammen med ketchup, honning og balsamico i en skål. Smør revelsbenene godt ind i marinaden og grill dem, til de er gennemstegte men stadig saftige. Smør dem med resten af marinaden undervejs og husk at vende dem hyppigt, så de ikke brænder på.

4. Er det ikke grillvejr, kan du sagtens brune revelsbenene på panden og stege dem færdige i ovnen. Så skal de blot ind i ca. 20 minutter, eller til de er gennemstegte - også helt inde ved benene, men pas på de ikke får for meget og bliver tørre.

5. Server de lækre ben med de bagte tomater og fritter drysset med lidt paprika eller allroundkrydderi, hvis du har på lager.

6. Velbekomme :o)

Tip

Som altid kan du med vores madplaner vælge, om du vil købe alt færdigt, eller lave en del fra bunden. Har du travlt, køber du bare en pose fritter i supermarkedet, men ellers kan du nemt lave din egne efter vores opskrift. Klik på den lille kokkehue i ingredienslisten og tilføj ingredienserne til din indkøbsliste.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre