Ribs med fritter og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  pommes frites
  • 1.5 kilosvineribben
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dlketchup
  • 2 spskbrun farin
  • 2 spskeddike- gerne æbleeddike
  • 1 spskakaciehonning
  • 2 tskallroundkrydderi
  •  salat efter eget valg
  • 100 gramjordbær
  • 1 stkæble
  • 1 kuglemozzarella
  •  dressing efter eget valg
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Ribs med fritter og salat

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Når du først har prøvet at lave dine egne ribs (altså ikke dem fra busken - dem fra grisen!), så får du svært ved at gå tilbage til dem, du køber færdige. Og det er slet ikke svært - og meget billigere at lave dem selv! Her får du vores nemme opskrift med fritter og salat. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  •  pommes frites
  • 1.5 kilosvineribben
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dlketchup
  • 2 spskbrun farin
  • 2 spskeddike- gerne æbleeddike
  • 1 spskakaciehonning
  • 2 tskallroundkrydderi
  •  salat efter eget valg
  • 100 gramjordbær
  • 1 stkæble
  • 1 kuglemozzarella
  •  dressing efter eget valg
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tilbered fritterne efter anvisningen på posen - eller klik på kokkehuen i ingredienslisten for at lave dine egne. Husk i så fald blot at justere indkøbslisten.

2. Læg de rå svineribben i en stor gryde og hæld vand på, så det dækker. Bring vandet i kog, og lad ribbenene koge i ca. 15-20 minutter. Tag ribbenene op og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, hvis du vil stege dem i ovnen, eller på et spækbræt, hvis du ønsker at grille dem.

3. Imens benene koger, presser du hvidløget og rører det sammen med de øvrige ingredienser i en gryde. Kog langsomt op og lad marinaden simre i et par minutter. Smag evt. til med lidt mere farin, eddike, krydderi eller hvad du nu synes mangler. Lad marinaden køle lidt af.

4. Smør ribbenene godt ind i marinaden på begge sider og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft til de har fået farve. Eller giv dem en tur på grillen. Husk at holde øje, så de ikke bliver sorte.

5. Smør evt. lidt mere marinade på benene halvvejs og server resten som tilbehør. Husk dog god køkkenhygiejne og undgå at dyppe penslen, du smører benene med, direkte i marinaden. Hæld i stedet lidt marinade på kødet og smør det ud med penslen.

6. Lav en hurtig salat af skyllede salatblade, skyllede jordbær i halve, skyllet æble i tern og smuldret mozzarella på toppen.

7. Velbekomme!

Tip

Du kan købe rå svineribben i de fleste større supermarkeder som Kvickly, SuperBrugsen, Føtex osv. Og så blot et tip fra en erfaren rib-familie: Husk altid mængder af vådservietter..!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre