Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
30 min
Risengrød er bare en af de ultimative familiefavoritter. I hvert fald hos os hos Mambeno! Udover den klassiske version med smørklat, kanel og sukker, så varierer vi den ofte med forskellig frugttopping. Som her med en kompot af efterårets lækre blommer.
Portioner
Ingredienser
- Risengrød
- 3 dlvand
- 250 gramgrødris
- 15 dlmælk
- salt
- Blommekompot
- 6 stkblommer
- 1 spskvand
- 1 tskstødt kanel
- 2 tskvaniljesukker
- 2 spskakaciehonning
- 50 grammandler
Fremgangsmåde
Risengrød
1
Kog vandet op i en gryde ved middel varme. Tilsæt grødris og rør godt i et par minutter. Tilsæt halvanden liter mælk og rør jævnligt, indtil grøden koger. Skru ned for varmen og læg låg på. Lad grøden simre i ca. 35-40 minutter, indtil den har den ønskede konsistens. Smag til med salt.Blommekompot
2
Vask blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i både og hæld dem i en gryde sammen med vand, kanel, vaniljesukker og honning. Bring ingredienserne i kog og læg låg på. Lad kompotten simre i ca. 20 minutter, eller til kompotten er kogt ud. Smag evt. til med lidt mere honning og kanel. Rist til sidst mandlerne på en tør pande og hak dem med din største, bedste og skarpeste kniv!3
Server grøden med blommekompotten og lidt ristede mandler på toppen. Og husk selvfølgelig rød saftevand og hvidtøl til!