Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
20 min
Denne lækre ret med kylling er virkelig nem at lave! Du ordner grøntsagerne, bruner kyllingefileterne og kommer alle ingredienserne i en dyb pande. Og så kan du smække benene op, mens komfuret klarer resten. Og det allerbedste: Opskriften er beregnet til to dage og bliver til stegte ris på dag to. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 1 stkrød peberfrugt
- 1 stkgul peberfrugt
- 200 gramfriske spinatblade
- 800 gramkyllingefilet
- 5 dlris
- 0.5 spskkarry
- 8 dlvand
- 1 terninghønsebouillon
- 100 grammandler
- 75 gramrosiner
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Begynd med at ordne alle grøntsagerne. Hak løget fint. Rens og skyl peberfrugterne og skær dem i strimler. Skyl spinaten grundigt og hak den groft.2
Krydr kyllingefileterne med salt og peber og brun dem i lidt olivenolie i en dyb pande eller en stor gryde. Tag dem op og læg dem til side på en tallerken - uden at gøre panden ren.3
Svits nu løg, ris og karry i gryden under omrøring i et par minutter. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie, hvis det er nødvendigt. Overhæld risene med vand og tilsæt peberfrugter, spinat og smuldret bouillonterning. Rør rundt til spinaten er faldet lidt sammen og læg kyllingefileterne ovenpå.4
Lad hele herligheden snurre under låg i 15-30 minutter, alt efter hvilken type ris, du bruger, til kyllingen er gennemstegt og risene er møre. Rist imens mandlerne på en tør pande og hak dem groft.5
Lige inden serveringen topper du med mandler og rosiner.6
Velbekomme!Tip
Du kan både bruge almindelige ris og ris. Bruger du almindelige ris skal retten kun simre i ca. 10-15 minutter - husk at tjekke, at kyllingen er gennemstegt. Bruger du ris skal risene simre i ca. 30 minutter. Tag evt. kyllingebrysterne op efter ca. 15 min., så de ikke bliver tørre. Husk at gemme resterne af både ris og kylling til lækre stegte ris på dag to.