Mambenos risret med kylling, karry og spinat - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 200 gramfriske spinatblade
  • 800 gramkyllingefilet
  • 5 dlris
  • 0.5 spskkarry
  • 8 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 100 grammandler
  • 75 gramrosiner
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mambenos risret med kylling, karry og spinat - til to dage

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Denne lækre ret med kylling er virkelig nem at lave! Du ordner grøntsagerne, bruner kyllingefileterne og kommer alle ingredienserne i en dyb pande. Og så kan du smække benene op, mens komfuret klarer resten. Og det allerbedste: Opskriften er beregnet til to dage og bliver til stegte ris på dag to. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 200 gramfriske spinatblade
  • 800 gramkyllingefilet
  • 5 dlris
  • 0.5 spskkarry
  • 8 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 100 grammandler
  • 75 gramrosiner
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Begynd med at ordne alle grøntsagerne. Hak løget fint. Rens og skyl peberfrugterne og skær dem i strimler. Skyl spinaten grundigt og hak den groft.

2. Krydr kyllingefileterne med salt og peber og brun dem i lidt olivenolie i en dyb pande eller en stor gryde. Tag dem op og læg dem til side på en tallerken - uden at gøre panden ren.

3. Svits nu løg, ris og karry i gryden under omrøring i et par minutter. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie, hvis det er nødvendigt. Overhæld risene med vand og tilsæt peberfrugter, spinat og smuldret bouillonterning. Rør rundt til spinaten er faldet lidt sammen og læg kyllingefileterne ovenpå.

4. Lad hele herligheden snurre under låg i 15-30 minutter, alt efter hvilken type ris, du bruger, til kyllingen er gennemstegt og risene er møre. Rist imens mandlerne på en tør pande og hak dem groft.

5. Lige inden serveringen topper du med mandler og rosiner.

6. Velbekomme!

Tip

Du kan både bruge almindelige ris og ris. Bruger du almindelige ris skal retten kun simre i ca. 10-15 minutter - husk at tjekke, at kyllingen er gennemstegt. Bruger du ris skal risene simre i ca. 30 minutter. Tag evt. kyllingebrysterne op efter ca. 15 min., så de ikke bliver tørre. Husk at gemme resterne af både ris og kylling til lækre stegte ris på dag to.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre