Rodfrugtsuppe med karry. Hertil sprød rugbrødstopping og solsikkekerner.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 350 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1 spskkarry
  • 450 gramfrosne rodfrugter
  • 8 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 6 skiverugbrød
  • 50 gramsolsikkekerner*
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet en simpel og lækker efterårssuppe med færdigskårede rodfrugter fra frost, kartofler, karry og cremefine. Serveret med hjemmelavet rugbrødstopping og solsikkekerner. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og pil skrællen af løget. Skær begge dele i grove tern. Varm en gryde op med olivenolie og svits karry, løg, kartofler og rodfrugter. Tilsæt vand, bouillon og cremefine. Lad det simre under låg i ca. 15 min.

3. Smuldr rugbrødet med hænderne og vend det med solsikkekerner, en god sjat olivenolie og salt. Fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det sprødt i ovnen i ca. 10 min. Rugbrødet bliver endnu sprødere, når det køler lidt af efter en tur i ovnen.

4. Blend suppen og smag til med salt og peber.

5. Server rodfrugtsuppen med sprød rugbrødstopping og solsikkekerner på toppen. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn smuldre rugbrødet. Ekstra smag: Tilsæt frisk eller tørret timian til suppen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre