Rødbedebøffer med humus, ovnkartofler og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Vegedeller
  • 800 grambagekartofler
  • 400 gramfrisk rødbede*
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 dåsekikærter
  • 2 stkæg
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 2 spskhvedemel
  • 1 tsksalt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  • Tilbehør
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 10 stkcherrytomater
  • 300 gramblomkålsris
  • 100 gramsalatost i tern
  •  dressing efter eget valg
  • 200 gramhumus
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De her farverige vegetarbøffer har en mild smag af karry og oregano. Vi serverer dem med sprøde kartofler, blomkålssalat og humus. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft.

2. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i både. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med en god slat olivenolie. Drys med krydderi efter eget valg. Bag dem i ca. 30 minutter i ovnen, til de er smukt gyldne. Husk at vende dem undervejs.

3. Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Pres væden ud af strimlerne ved at klemme dem i dine hænder og stil dem til side.

4. Skræl løg og hvidløg og dræn kikærterne. Giv det hele en snurretur i en minihakker sammen med æg til det er finthakket og du har en samlet masse. Bland med rødbeder, karry, oregano, hvedemel, salt og peber. Rør hele molevitten sammen til en lind fars.

5. Form fine små deller med håndfladen og en ske og steg dem i olivenolie, til de er gyldne.

6. Skyl peberfrugt og tomater og skær dem i mundrette stykker. Bland dem med blomkålsris, salatost og valgfri dressing.

7. Server de lækre deller sammen med sprøde kartofler, den hurtige salat og humus. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rive rødbeder på rivejernet. Hjælp evt. med at holde rivejernet og passe på de små fingre - husk forklæde! Ungerne kan også skære tomater og peberfrugter i mindre stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre