Rødbedebøffer med kartofler, hvidløgsdip og sprød salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 600 gramfrisk rødbede
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 dåsekikærter
  • 2 stkæg
  • 0.5 pottefrisk timian
  • 2 spskhvedemel
  • 1 tsksalt
  •  peber
  •  olivenolie
  • 40 gramsesamfrø eller solsikkekerner
  • 2 stkhjertesalat
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 400 gramvindruer
  • 250 gramcreme fraiche 18%
  • 1 fedhvidløg
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Rødbedebøffer med kartofler, hvidløgsdip og sprød salat

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Lækre rødbedebøffer med kikærter og frisk timian, som vi serverer med små kartofler, hvidløgsdressing og sprød salat. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramsmå kartofler
  • 600 gramfrisk rødbede
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 dåsekikærter
  • 2 stkæg
  • 0.5 pottefrisk timian
  • 2 spskhvedemel
  • 1 tsksalt
  •  peber
  •  olivenolie
  • 40 gramsesamfrø eller solsikkekerner
  • 2 stkhjertesalat
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 400 gramvindruer
  • 250 gramcreme fraiche 18%
  • 1 fedhvidløg
  •  dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

Rødebedebøffer og kartofler

1. Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i saltet vand.

2. Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Pres herefter væden ud af dem med dine hænder og stil til side i en skål.

3. Skræl løg og hvidløg og dræn kikærterne. Blend det hele i en minihakker sammen med æg, til du har en finthakket og samlet masse. Bland med rødbederne, friske timianblade, hvedemel, salt og peber. Rør hele molevitten sammen til en lind fars.

4. Form fine små bøffer af rødbedefarsen og steg dem i lidt olivenolie, til de er gyldne.

Salat og dip

5. Rist sesamfrø eller solsikkekerner på en tør pande, til de har fået farve og køl dem herefter af på en tallerken.

6. Skyl salaten og skær den i strimler. Skyl peberfrugten og skær den i mundrette stykker. Skyl vindruerne og tag dem af stilken. Bland det hele sammen og top med de ristede kerner og en valgfri dressing.

7. Lav en hurtig hvidløgsdip med creme fraiche og presset hvidløg. Smag til med salt og peber.

8. Server de lækre rødbedebøffer sammen med kartoflerne, den hurtige salat og hvidløgsdippen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rive rødbeder på rivejernet. Hjælp evt. med at holde rivejernet og passe på de små fingre - husk forklæde! Ungerne kan også skære salat og peberfrugter i mindre stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre