Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
25 min
Ventetid
0 min
I dag serverer vi rødspætter med nye kartofler, persillesovs, gulerodsstave stegt i kryddersmør og citronskiver, som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramsmå kartofler
- 600 gramgulerødder
- 50 gramkryddersmør
- 400 gramrødspættefileter
- 1 pottepersille
- 40 gramsmør
- 3 spskhvedemel
- 3 dlmælk
- 3 dlkartoffelvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 stkcitron
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand. Husk at gemme kartoffelvandet til sovsen.2
Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Steg dem i kryddersmør til de er gyldne. Smag til med salt og peber.3
Steg rødspætterne i en god blanding af smør og olie på en slip-let pande. Vend dem forsigtigt undervejs og tag dem af, når de er flot gyldne.4
Skyl og hak persillen fint. Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Steg mel- og smørblandingen i et par minutter under omrøring. Det må ikke tage farve, men det fjerner melsmagen, når det lige bliver stegt af.5
Tilsæt lidt efter lidt mælken og kartoffelvandet på skift, mens du pisker kraftigt. Alle klumper skal være pisket væk, inden du tilsætter mere væske. Når sovsen har samme konsistens, som du husker fra din mormor, er den perfekt!6
Tilsæt smuldret bouillon, hakket og skyllet persille og smag til med salt og peber - og evt. lidt citronsaft. Herefter må sovsen ikke koge.7
Server rødspætterne sammen med kartofler, persillesovs, gulerødder og et par citronskiver. Hvis nogen bedre kan lide kryddersmør på de nye kartofler, smager det også super lækkert. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødder og hakke persillen.