Rødspætter med nye kartofler, persillesovs og smørstegte gulerødder

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 600 gramgulerødder
  • 50 gramkryddersmør
  • 400 gramrødspættefileter
  • 1 pottepersille
  • 40 gramsmør
  • 3 spskhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Rødspætter med nye kartofler, persillesovs og smørstegte gulerødder

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

I dag serverer vi rødspætter med nye kartofler, persillesovs, gulerodsstave stegt i kryddersmør og citronskiver, som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramsmå kartofler
  • 600 gramgulerødder
  • 50 gramkryddersmør
  • 400 gramrødspættefileter
  • 1 pottepersille
  • 40 gramsmør
  • 3 spskhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand. Husk at gemme kartoffelvandet til sovsen.

2. Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Steg dem i kryddersmør til de er gyldne. Smag til med salt og peber.

3. Steg rødspætterne i en god blanding af smør og olie på en slip-let pande. Vend dem forsigtigt undervejs og tag dem af, når de er flot gyldne.

4. Skyl og hak persillen fint. Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Steg mel- og smørblandingen i et par minutter under omrøring. Det må ikke tage farve, men det fjerner melsmagen, når det lige bliver stegt af.

5. Tilsæt lidt efter lidt mælken og kartoffelvandet på skift, mens du pisker kraftigt. Alle klumper skal være pisket væk, inden du tilsætter mere væske. Når sovsen har samme konsistens, som du husker fra din mormor, er den perfekt!

6. Tilsæt smuldret bouillon, hakket og skyllet persille og smag til med salt og peber - og evt. lidt citronsaft. Herefter må sovsen ikke koge.

7. Server rødspætterne sammen med kartofler, persillesovs, gulerødder og et par citronskiver. Hvis nogen bedre kan lide kryddersmør på de nye kartofler, smager det også super lækkert. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødder og hakke persillen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre