Røget makrel med ovnbagte kartofler, blomkål og asparges. Hertil hummus.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 1 stkblomkål
  • 250 gramgrønne asparges
  • 350 gramrøget makrel
  • 1 stkcitron
  • 150 gramhummus
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Røget makrel med ovnbagte kartofler, blomkål og asparges. Hertil hummus.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

En lun kartoffelsalat med kartofler, blomkål, asparges og varmrøget makrel serveret med en færdiglavet hummus som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramkartofler
  • 1 stkblomkål
  • 250 gramgrønne asparges
  • 350 gramrøget makrel
  • 1 stkcitron
  • 150 gramhummus
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

2. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Skyl blomkålen og skær ud i små buketter. Vend kartoflerne og blomkålen sammen med lidt olivenolie, salt og peber.

3. Fordel kartofler og blomkål på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 25 min.

4. Skyl aspargesene, knæk den nederste del af og smid den væk. Skær aspargesene i mundrette stykker. Fordel aspargesene på bagepladen sammen med kartoflerne og blomkålen og lad dem bage med de sidste 10 min.

5. Fjern skindet fra makrelfileterne og pluk kødet i mindre stykker.

6. Server kartofler, blomkål og asparges i skåle og top med røget makrel, citronsaft og hummus som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn fjerne skindet fra makrelfileterne.

Ekstra smag: Top med friskplukket dild.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.