Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
15 min
Rootza pizza er en lidt anden slags pizza, end du måske er vant til - men med MASSER af smag. For tror det eller ej: Bunden er lavet af revne rodfrugter! Vi topper bundene med medister-kødboller, tomat, løg og revet mozzarella. Og så kan du jo lave et væddemål med dig selv, om ungerne opdager, at bundene udelukkende består af grøntsager. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Pizzabund
- 300 gramfrisk rødbede
- 300 gramgulerødder
- 600 grambagekartofler
- 2 stkæg
- 50 gramrevet ost
- Fyld
- 2 stkløg
- 10 stkcherrytomater
- 280 gramtomatsauce til pizza
- 500 grammedisterpølse
- 100 gramrevet ost
- 0.5 spsktørret oregano
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 250 grader over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Hvis du har en pizzasten, skal du stille den på bagepladen i den kolde ovn, inden du tænder.2
Skræl rødbeder, gulerødder og kartofler. Riv dem enten på den grove side af et rivejern eller blend dem i en minihakker/foodprocessor. Kom de revne grøntsager i et rent klæde (der gerne må blive rødt og orange!) og vrid væden ud af dem.3
Hæld grøntsagerne i en skål sammen med æg, ost og lidt salt og peber og bland det godt sammen.4
Fordel "dejen" i fire bunker på to bageplader beklædt med bagepapir. Pres dejen flad og skub kanterne lidt ind - de bliver ca. 15-20 cm i diameter. Bag bundene i ca. 10-15 minutter til kanten har taget farve.5
Skræl imens løgene og skær dem i ringe. Skyl tomaterne og skær dem i skiver.6
Fordel tomatsaucen på bundene - undlad at smøre tomatsauce på den yderste centimeter af pizzabundene. Klip hul i enden på medisteren og klem små kødboller ud, som du fordeler på pizzaen sammen med løg, tomatskiver, revet ost og oregano eller timian. Har du medister tilovers, så steg den hel eller som deller på en pande med lidt olie og server til pizzaen eller gem til madpakken.7
Bag pizzaerne i 10-15 minutter, til osten er gylden og skorpen sprød.8
Mums, så må der guffes. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle grøntsagerne. De kan også smøre tomatsauce på bunden og toppe pizzaen med fyld.