Rugbrødschips

Ingredienser

( 1 portion )

Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Rugbrødschips

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Rugbrødschips er en mega lækker snack til madpakken eller blot til at snacke af i løbet af dagen derhjemme. Og så er det en rigtig god måde at få brugt de gamle rugbrødsrester på. Husk at du skal bruge en rest af et helt rugbrød. Lige her duer den skiveskårede version desværre ikke. Og så er det nemmest at skære rugbrødet, hvis det er helt koldt. Så læg det i køleskabet aftenen før, du skal lave chipsene - eller smid det i fryseren i en times tid. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skær rugbrødet ud i blokke der har den størrelse, som du gerne vil have dine rugbrødschips. Skær nu blokkene ud i helt tynde skiver med din største og bedste kniv. De skal ikke være for tynde, men heller ikke for tykke! Hos Mambeno kan vi bedst lide dem, når de er 1-2 mm.

3. Læg de ubagte rugbrødschips på en bagerist og pensl dem med olivenolie på den ene side - eller endnu bedre: Brug en oliespray, der kan købes i de fleste supermarkeder. Det er mega nemt. Drys med lidt salt og evt. tørrede krydderier, hvis du har lyst til det.

4. Bag chipsene i ovnen i 5-10 minutter, til de er blevet gyldne og sprøde. Men hold øje med ovnen, pludselig går det stærkt. Lad chipsene køle af på lidt køkkenrulle og opbevar dem i en beholder med tætsluttende låg.

5. Velbekomme :o)

Tip

Hvis du har flere rugbrødsrester tilovers, som du ikke ved, hvad du skal bruge til, så prøv vores lækre rugbrødsknas der er perfekt som drys til skyr, yoghurt og koldskål.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre