Rugbrødsmuffins med æble og chokolade

Ingredienser

( 36 stk. )

  • 1 kgrugbrødsblanding
  •  gær- skal oftest bruges i rugbrødsblandinger
  • 3 stkæbler
  • 100 grammørk chokolade- gerne 70%
  • 2 spskakaciehonning
  • 50 gramsesamfrø
  •  vand
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Rugbrødsmuffins med æble og chokolade

I samarbejde med

3.8, Meget populær

En super lækker og anderledes måde at få rugbrød på! Her har vi brugt en pose færdigkøbt rugbrødsblanding (som oftest er ganske hæderlige) og lavet små lækre muffins med revet æble og chokolade. De er sødet med en smule honning, men er stadig meget sundere end almindelige muffins. Brug gerne en god mørk chokolade med ca. 70% kakao. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 kgrugbrødsblanding
  •  gær- skal oftest bruges i rugbrødsblandinger
  • 3 stkæbler
  • 100 grammørk chokolade- gerne 70%
  • 2 spskakaciehonning
  • 50 gramsesamfrø
  •  vand

Fremgangsmåde

1. Rør rugbrødsblandingen sammen efter anvisningen på pakken - inkl. evt. gær. Vask æblerne, fjern kernehusene og riv dem på den grove side af et rivejern. Hak chokoladen groft.

2. Rør æbler, chokolade og honning i rugbrødsdejen og tilsæt så meget ekstra vand, at dejen får konsistens som tyk havregrød - eller risengrød. Den skal ikke være lige så fast som til almindeligt rugbrød. Hæld dejen i muffinforme og drys med sesamfrø på toppen.

3. Vil du også have sesamfrø i bunden og på siderne af dine muffins, så skal du smøre dine forme med lidt olivenolie både i bunden og på siderne. Drys herefter med sesamfrø og "ryst" dem op ad siderne eller brug fingrene, så de sidder fast. Hæld herefter forsigtigt dejen i formene og drys igen med sesamfrø på toppen.

4. Lad dine muffins hæve i 1-1,5 time under et viskestykke. Opvarm i mellemtiden ovnen til 200 grader varmluft.

5. Bag muffinsene i ca. 15 minutter - alt afhængigt af størrelsen. Det er vigtigt, at de ikke får for meget, så de bliver tørre. Prik evt. i dem med en strikkepind eller en tandstik undervejs. Når der ikke længere hænger dej ved, er de færdige.

6. Lad muffinsene køle af og brug dem som sund snack i madpakkerne - eller til faldende blodsukker i ulvetimen.

7. Velbekomme :o)

Tip

Der bliver RIGTIG mange muffins ud af en pose rugbrødsblanding. Du kan enten fryse dem ned og tø dem op efterhånden, som du skal bruge dem, eller du kan lave så mange muffins, som du nu orker, og hælde resten af dejen i en smurt rugbrødsform og bage et lille ekstra rugbrød (rugbrød med chokolade er den perfekte opfindelse!). Husk, at rugbrødet skal have ca. 30-60 minutter i ovnen alt efter størrelsen.

Du kan godt bruge muffinsforme af papir, men de kan have lidt svært ved at holde formen under hævning og bagning. Så det allerbedste er at bruge en form af silikone eller metal, hvor der er plads til at lave flere muffins ad gange. Så kan du også bruge den igen og igen (og...) ;o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre