Rugmelspaneret torskefilet med rodfrugt-salat og pesto

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramsøde kartofler
  • 250 gramgulerødder*
  • 500 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 225 gramtorskefilet
  • 50 grammandler*
  • 50 gramsnittet grønkål
  • 1 stkappelsin
  • 90 gramgrøn pesto
  •  bagepapir
  •  rugmel
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En lækker fiskeret med rugmelspaneret torsk der serveres med ovnbagte rodfrugter vendt med hakket grønkål, mandler, appelsinsaft og olivenolie. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skræl de søde kartofler og gulerødder og skrub og skyl kartoflerne. Skær det hele i mundrette størrelser. Pil skrællen af løgene og skær dem i både. Vend det hele i en god sjat olivenolie, salt og peber. Fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen i ca. 25 min.

3. Hæld rugmel op i en dyb tallerken og vend det med salt og peber. Skær fisken i mindre stykker og vend dem i melet. Steg fiskestykkerne i olie på en varm pande til de har en gylden og sprød overflade på begge sider.

4. Hak mandlerne groft og vend mandlerne og grønkålen sammen med de ovnbagte rodfrugter, olivenolie og appelsinsaft. Smag til med salt og peber.

5. Server de panerede fisk med rodfrugt-salat og pesto på siden. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende torskefileterne i rugmel.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre