Sejfileter på grøntsagsbund

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramfrosne kartoffelbåde
  • 400 gramgulerødder*
  • 2 stkløg
  • 400 gramfrosne bønner
  • 1 spskakaciehonning*
  • 4 spskbalsamicoeddike
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkøkologisk citron
  • 1 dlvand
  • 300 gramtorskefilet eller sej
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1.25 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  maizena
  •  alufolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det her er en super nem fiskeret, der mest af alt bare skal hygge sig i ovnen - så kan du tage et slag Ludo med ungerne imens. Grøntsagerne steges sammen med citron, timian og fisken, og det giver en virkelig god sauce. Retten serveres med nemme posekartofler i ovnen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og tilbered kartoffelbådene efter anvisningen på posen. Du kan også klikke på kokkehuen i ingredienslisten og lave dine egne fra bunden.

2. Begynd herefter med at ordne grøntsagerne. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette bidder. Skræl og skær løgene i både. Vend gulerødder, løg og de frosne bønner med honning - eller sirup, balsamicoeddike, timian, presset hvidløg og en god slat olivenolie i et ovnfast fad.

3. Krydr med salt, peber og citronskiver og tilsæt vand. Bruger du frossen fisk, skal fileterne lægges ovenpå grøntsagerne nu og fadet stilles i ovnen i ca. 30 min. Ellers hop videre til næste punkt.

4. Bruger du optøet fisk, skal du først bage grøntsagerne uden fisk i 15 minutter. Læg herefter sejfileterne oven på grøntsagerne og bag videre i 15 minutter.

5. Tag fadet ud af ovnen og hæld forsigtigt væden ned i en kasserolle igennem en si. Læg sølvpapir over fadet, mens du laver saucen.

6. Bring væden i kog og tilsæt smuldret bouillon og fløde. Jævn saucen med Maizena eller mel rystet sammen med lidt vand. Bring saucen i kog igen og smag til endnu engang. Tilsæt evt. lidt mere bouillon, salt, peber eller honning efter smag.

7. Server fisken med de stegte grøntsager, kartoffelbåde og den lækre sauce.

8. Velbekomme!

Tips

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødder og skære dem i mindre stykker - brug en børnevenlig kniv. De kan også smage saucen til.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre