Sheperds pie med grøntsager

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramkartofler
  • 800 gramgulerødder*
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 2 tskkarry
  • 800 gramhakket oksekød
  •  frisk eller tørret timian
  • 3 dlvand
  • 70 gramtomatpuré
  • 200 gramærter
  • 1 terningoksebouillon
  • 50 gramsmør
  • 3 dlmælk
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Sheperds pie er en vaskeægte britisk madklassiker. Og den smager altså også virkelig godt - også i Næstved, Svendborg og Hobro! Vi har lavet vores egen udgave med gulerødder, ærter og peberfrugter. Og den er god, vi siger det bare! Bemærk at opskriften er beregnet til to dage. Så er der hurtig aftensmad dagen derpå. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Skræl kartofler og halvdelen af gulerødderne (resten skal bruges til kødsaucen) og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager ca. 15-20 minutter.

3. Hak løg og hvidløg fint. Rens og skyl peberfrugterne og skær dem i strimler. Skræl resten af gulerødderne og skær dem i tern. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt karry, oksekød og timian. Krydr med salt og peber og steg videre, til kødet er brunet godt af.

4. Tilsæt vand, tomatpuré, ærter, gulerødder i tern, peberfrugter og bouillon. Lad kødsaucen simre, mens du laver mosen færdig.

5. Hæld vandet fra kartofler og gulerødder, tilsæt smørret og pisk grundigt med et piskeris. Tilsæt mælken, til mosen har den konsistens, du bedst kan lide. Pas på den ikke bliver for fast - så risikerer den at blive tør, når den bliver bagt. Smag til med salt og peber.

6. Smag kødsaucen til med salt og peber og hæld den i et ovnfast fad. Fordel kartoffelmosen på toppen og bag i ovnen i ca. 20 minutter, til kartoffelmosen er blevet fin og gylden. Server med lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

7. Velbekomme :o)

Tip

Husk at gemme resterne til aftensmaden i morgen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre