Sheperds pie med kylling og grønt - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 grambagekartofler
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 400 gramgulerødder
  • 0.5 spskkarry
  • 700 gramhakket kyllingekød
  •  tørret oregano
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 3 dlvand
  • 140 gramtomatpuré
  • 400 gramfriske eller frosne ærter
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 50 gramsmør
  • 3 dlmælk
  • 2 stkæbler
  • 0.5 stkrød peberfrugt
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Sheperds pie med kylling og grønt - til to dage

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Sheperds pie er en engelsk klassiker, der smager virkelig godt! Det lyder måske lidt fancy, men det er faktisk blot en kødsovs med kartoffelmos på toppen, som bages i ovnen. Ungerne elsker den, og vi serverer den med æbler og peberfrugt som gnavergrønt. Opskriften er beregnet til to dage. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 grambagekartofler
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 400 gramgulerødder
  • 0.5 spskkarry
  • 700 gramhakket kyllingekød
  •  tørret oregano
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 3 dlvand
  • 140 gramtomatpuré
  • 400 gramfriske eller frosne ærter
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 50 gramsmør
  • 3 dlmælk
  • 2 stkæbler
  • 0.5 stkrød peberfrugt
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager 15-20 minutter.

3. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Svits løg, gulerødder og hvidløg i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt karry, kyllingekød og oregano. Krydr med salt og peber og steg videre, til kødet er brunet godt af.

4. Tilsæt hakkede tomater, vand, tomatpuré, ærter, og bouillon. Lad kødsaucen simre, mens du laver mosen færdig.

5. Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt smørret og pisk grundigt med et piskeris. Tilsæt mælken til mosen har den konsistens, du bedst kan lide. Pas på den ikke bliver for fast - så risikerer du, at den bliver tør, når den bliver bagt. Smag til med salt og peber.

6. Smag kødsaucen til med salt og peber og hæld den i et ovnfast fad. Fordel kartoffelmosen på toppen og bag i ovnen i ca. 20 minutter, til kartoffelmosen er blevet fin og gylden. Drys med lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

7. Skyl og fjern kernerne fra både æbler og peberfrugt og skær dem til gnavergrønt.

8. Server den lækre sheperds pie med gnavergrønt som tilbehør - husk at gemme halvdelen af retten til i morgen.

9. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle kartofler og gulerødder. De kan også smage sovsen til og toppe med kartoffelmos.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre