Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her har vi lavet en nem og smagfuld gulerodssuppe med gulerødder, løg, snackpeber, kartofler, spidskommen, paprika og cremefine. Vi serverer suppen med hjemmelavet brødcroutoner. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 400 gramgulerødder
- 350 gramnye danske kartofler
- 1 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 2 stksnackpeber
- 0.5 spskspidskommen
- 0.5 spskpaprika
- 7 dlvand
- 2 terninggrøntsagsbouillon
- 2 stkgroft flute
- 2.5 dlcremefine 15%
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skræl gulerødderne og kartoflerne. Pil skrællen af løget og hvidløgene. Skyl peberfrugterne og fjern kernehuset. Skær det hele i grove tern.3
Varm en gryde op med olivenolie og svits spidskommen og paprika. Tilsæt gulerødder, kartofler, løg, hvidløg, snackpeber, vand og bouillon. Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 20 min.4
Skær flutene i små tern og vend dem i en god sjat olivenolie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 12 min.5
Blend suppen igennem med en stavblender eller en almindelig blender. Tilsæt cremefine og smag til med salt og peber.6
Server gulerodssuppen i skåle med sprøde brødcroutoner og evt. lidt friske urter på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle kartoflerne og gulerødderne.