Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
En krydret men sød kartoffelsuppe som vi topper med ristede mandler og feta og serverer med lune pitabrød som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 0.5 spskstødt koriander
- 0.5 spskspidskommen
- 500 gramsøde kartofler
- 7 dlvand
- 1 dåsekikærter
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 50 grammandler
- 4 stkpitabrød med fuldkorn
- 2 dlkokosmælk
- 0.5 stkcitron
- 100 gramsalatost i tern
- salt
- peber
- olivenolie
- smør
Fremgangsmåde
1
Skræl løg og hvidløg og skær begge dele i grove tern. Steg dem i olie i en stor gryde sammen med stødt koriander og spidskommen.2
Skræl de søde kartofler og skær dem i grove tern. Tilsæt dem i gryden sammen med vand, drænede kikærter og smuldret bouillon. Lad det hele koge i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre.3
Rist mandlerne på en tør pande til de har taget lidt farve. Lad dem køle af på en tallerken. Hak dem herefter groft.4
Lun pitabrødene i brødristeren og skær dem i skiver.5
Tilsæt kokosmælk i gryden og blend suppen glat med en stavblender eller i en almindelig blender. Hæld suppen tilbage i gryden hvis du bruger en almindelig blender og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.6
Server suppen med ristede mandler, smuldret feta og pitabrød -evt. med lidt med smør som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære de søde kartofler i tern.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.