Sød kartoffelsuppe med ristede mandler, feta og ristet pitabrød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 0.5 spskspidskommen
  • 500 gramsøde kartofler
  • 7 dlvand
  • 1 dåsekikærter
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 50 grammandler*
  • 4 stkpitabrød med fuldkorn
  • 2 dlkokosmælk
  • 0.5 stkcitron
  • 100 gramsalatost i tern
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En krydret men sød kartoffelsuppe som vi topper med ristede mandler og feta og serverer med lune pitabrød som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl løg og hvidløg og skær begge dele i grove tern. Steg dem i olie i en stor gryde sammen med stødt koriander og spidskommen.

2. Skræl de søde kartofler og skær dem i grove tern. Tilsæt dem i gryden sammen med vand, drænede kikærter og smuldret bouillon. Lad det hele koge i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre.

3. Rist mandlerne på en tør pande til de har taget lidt farve. Lad dem køle af på en tallerken. Hak dem herefter groft.

4. Lun pitabrødene i brødristeren og skær dem i skiver.

5. Tilsæt kokosmælk i gryden og blend suppen glat med en stavblender eller i en almindelig blender. Hæld suppen tilbage i gryden hvis du bruger en almindelig blender og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

6. Server suppen med ristede mandler, smuldret feta og pitabrød -evt. med lidt med smør som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære de søde kartofler i tern.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre