Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Denne kartoffelsuppe er sød i smagen, nem at lave og mætter rigtig godt. Her har vi serveret den med sprøde kikærter på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 dåsekikærter
- 650 gramsøde kartofler
- 300 gramgulerødder
- 1 fedhvidløg
- 0.5 spskspidskommen
- 7 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1.5 dlcreme fraiche 9 %
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.2
Skyl kikærterne og tør dem i et rent klæde. Vend kikærterne med olivenolie, salt og peber. Fordel kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20-25 min.3
Skræl de søde kartofler og gulerødderne og skær begge dele i grove stykker. Pil skrællen af hvidløget og hak det groft.4
Varm en gryde op med olivenolie og svits spidskommen, søde kartofler, gulerødder og hvidløg heri i ca. 5 min. Tilsæt vand og grøntsagsbouillon og bring det i kog. Lad det koge i ca. 15 min.5
Blend suppen med en stavblender. Tilsæt creme fraiche og smag til med salt og peber.6
Server suppen i dybe skåle og top med sprøde kikærter. Velbekomme!Tip
Tips til minde børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kikærterne og vende dem i olivenolie, salt og peber.
Ekstra smag: Tilsæt tørrede chiliflager til suppen.