Sommermedister med couscoussalat og tartarsauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  couscous
  • 1 stksquash
  • 1 stkaubergine
  • 500 grammedisterpølse
  • 0.5 stkblomkål
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 100 gramgrønne oliven
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 1 stkøkologisk citron
  •  tartarsauce eller remoulade
  •  olivenolie
  •  akaciehonning*
  •  salt
  •  peber
  •  grillspyd
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det er total favorit mad, når den ellers så julede medister får selskab af sol og sommer. Her griller vi medisteren, auberginen og squashen og serverer dem med couscoussalat og tartarsauce. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Fyr op i grillen, hvis vejret viser sig fra sin sommerlige side.

2. Kog couscousen som anvist på pakken - du kan også bruge bulgur eller fuldkornsris. Hæld efterfølgende evt. resterende vand fra og køl det af på en tallerken.

3. Skyl squash og aubergine og skær dem i skiver af ca. en centimeter. Pensl dem med olivenolie og krydr med salt og peber på hver side. Grill dem i ca. 10-15 minutter til de er bløde og har fået farve på hver side - eller steg dem i lidt fedtstof på en pande ved høj varme.

4. Hvis du laver medisteren på grillen, så læg den sammenrullet på et spækbræt og stik et grillspyd igennem fra siden og et fra toppen - så spydene danner et kryds, og medisteren nemt kan vendes. Grill medisteren ved indirekte varme i ca. 10-15 minutter, til den er gennemstegt. Eller steg den på yndlingspanden i køkkenet. Husk at vende medisteren undervejs.

5. Fjern stok og blade fra blomkålet og vask det grundigt. Blend det helt fint i en foodprocessor eller riv det groft på et rivejern og hæld det op i en skål.

6. Rens og skyl peberfrugten, skær den i små tern og bland dem sammen med de grønne oliven, couscous og hakket basilikum. Skær de grillede auberginer og squash i mindre stykker og vend dem sammen med resten af grøntsagerne.

7. Skyl citronen og riv skallen på den fine side af et rivejern over salaten og top med lidt olivenolie, citronsaft, salt, peber og lidt honning.

8. Server medisteren sammen med couscoussalaten og tartarsauce eller en anden dip eller dyppelse, som du og ungerne har særlig hang til.

9. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre