Spaghetti bolognese - god til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 700 gramhakket oksekød
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 stksquash
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 2 dåserhakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 4 dlvand
  •  fuldkornsspaghetti
  • 50 gramrevet ost- f.eks. parmesan eller grana padarno
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Dette er klassikeren over alle klassikere i de fleste børnefamilier. En bolognese kan laves på mange forskellige måder, og i denne version har vi sneget lidt ekstra grøntsager i. Og tro os, ungerne opdager det slet ikke..! Retten er til to dage. Brug f.eks. resterne i lækre calzoner på dag to. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg og svits det i lidt olie på en pande. Tilsæt det hakkede oksekød og lad det brune.

2. Skræl gulerødderne, vask squashen og peberfrugterne og befri peberfrugten for kerner. Skær gulerødder og squash i mundrette bidder, eller riv begge dele på den grove side af et rivejern, hvis du vil camouflere grøntsagerne ;o) Skær peberfrugten i tern og tilsæt alle grøntsagerne til kødet. Steg et par minutter under omrøring.

3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano og vand og rør godt. Lad bolognesen simre, så længe du har tid - 20 minutter eller mere. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig! Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs.

4. Kog i mellemtiden spaghettien efter anvisningen på pakken. Husk at koge ekstra, hvis du skal bruge resterne som fyld i calzoner dagen derpå. Så sparer du tid i morgen!

5. Smag bolognesen til med salt og peber og server i en dyb tallerken - evt. med masser af revet parmesan, eller anden ost, og basilikum på toppen, hvis du har det i køkkenet. Du kan også sagtens bruge almindelig revet ost og andet grønt - eller bare droppe det. Det er en sand børnefavorit alligevel :o)

6. Velbekomme :o)

Tip

Jo længere tid bolognesen simrer, jo mere smag får den. Og den smager faktisk endnu bedre på dag to! Men har du travlt, og synes du ikke, den smager af nok, kan du altid snige en terning oksebouillon i gryden. Husk at gemme resten af bolognesen og brug den som fyld i lækre calzoner - eller bare som den er, med endnu en omgang fuldkornspasta, på dag to.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre