Spaghetti-kødsauce med svinekød og bacon - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 0.25 stkspidskål
  • 6 stængelbladselleri*
  • 2 spskpaprika
  • 200 grambacon i tern
  • 800 gramhakket svinekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 300 gramfuldkornsspaghetti
  • 2 stksnackpeber
  • 2 stkæbler
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Den smager altså suverænt godt, denne her kødsovs med hakket svinekød, bacon, spidskål og bladselleri. Vi serverer den med æbler og snackpeber som grønt tilbehør. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme resten af kødsovsen til fyld i en nem tærte i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl løg og hvidløg. Skyl spidskålet, fjern stokken og skær det i tynde strimler. Skyl bladselleriet og skær stænglerne i skiver.

2. Svits løg, hvidløg, spidskål og bladselleri i lidt olie i en gryde sammen med paprika til det falder lidt sammen. Tilsæt bacon og svinekød og lad det blive brunet godt af under omrøring.

3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og oregano og vende det hele godt sammen. Lad kødsovsen simre så længe du har tid. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig. Tilsæt evt. lidt vand undervejs.

4. Kog imens spaghettien efter anvisningen på pakken.

5. Skyl peberfrugten, fjern kernerne i midten og skær peberfrugten i stave. Skyl æblerne og skær dem i både.

6. Smag kødsovsen til med salt og peber. Vil du ha' ekstra smag, kan du tilsætte en smuldret bouillonterning og lidt ekstra vand.

7. Server i dybe tallerkener med lidt grønt på toppen, hvis du har det i køkkenet. Server med peberfrugter og æbler som gnavergrønt. Husk at gemme resten af kødsovsen til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skylle bladselleri og spidskål. De kan også skære peberfrugt og æbler i mindre stykker.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre