Spansk tortilla med tomatsalat, ristet rugbrød og pesto

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Tortilla
  • 450 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 7 stkæg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  • Tomatsalat
  • 4 stktomater
  • 1 stkrødløg
  • 75 gramsalatost i tern
  • 50 gramkalamataoliven uden sten
  • 2 spskeddike
  • 4 skiverugbrød
  •  grøn pesto
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Spansk tortilla med tomatsalat, ristet rugbrød og pesto

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Tortilla er en spansk klassiker. Her har vi lavet en 100% vegetarisk udgave og serveret den med en lækker tomatsalat med oliven og salatost samt sprødt rugbrød med pesto. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Tortilla
  • 450 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 7 stkæg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  • Tomatsalat
  • 4 stktomater
  • 1 stkrødløg
  • 75 gramsalatost i tern
  • 50 gramkalamataoliven uden sten
  • 2 spskeddike
  • 4 skiverugbrød
  •  grøn pesto
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft og bring vand til kartoflerne i kog i en kasserolle.

2. Skræl kartoflerne, skær dem i små stykker (ca. 1 cm x 1 cm) og hæld dem forsigtigt i det kogende kartoffelvand. Lad kartoflerne koge i 5-8 min.

3. Hak løg og hvidløg fint og svits det på en pande i en sjat olivenolie. Tag løg og hvidløg af panden og stil det til side.

4. Hæld vandet fra kartoflerne, kom kartoffelstykkerne på panden og steg dem gyldne i olivenolie. Husk at vende dem jævnligt. Skru herefter ned for varmen og tilsæt løg og hvidløg.

5. Pisk æggene sammen med salt og peber. Hæld æggemassen over fyldet og læg låg på - eller brug alufolie.

6. Skær imens skyllede tomater i skiver og fordel dem på et fad. Skær rødløg i fine tern og fordel rødløg, salatost og oliven ovenpå tomaterne. Rør eddike, salt og peber sammen med en slat olivenolie efter smag og hæld det over tomatsalaten.

7. Skær rugbrødet i trekanter og rist dem i ovnen. Hvis tortillaen endnu ikke har sat sig, kan du med fordel også komme den i ovnen i panden, til den er færdigbagt. Husk at tjekke, at panden kan tåle at komme i ovnen.

8. Server tortillaen med tomatsalat, ristet rugbrød og pesto. God fornøjelse!

Tip

Opgaver til de mindste børn i køkkenet: Lad dine børn skære rugbrød i trekanter og komme rugbrødsstykkerne på en bagerist, inden de skal i ovnen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre