Spareribs med rabarber og kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 grambagekartofler
  •  allroundkrydderi
  •  spareribs
  • 0.5 stkagurk
  •  rabarberkompot
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  alufolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi elsker spareribs! Du kan købe ben og marinade færdigt i supermarkedet, men du kan også prøve vores lækre opskrift, hvis du har tid tilovers. Klik på kokkehuen i ingredienslisten, så får du opskriften. Her har vi serveret de lækre ben med sprøde ovnkartofler, rester af rabarberkompot fra stegt kylling og agurk som gnavergrønt.

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft og skrub kartoflerne rene med en børste. Skær kartoflerne i tynde både og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med en god slat olivenolie. Drys med allroundkrydderi på toppen. Sæt kartoflerne i ovnen og husk at vende dem undervejs.

2. Læg spareribsene på endnu en bageplade beklædt med bagepapir. Når kartoflerne har været i ovnen i 30 minutter, skruer du temperaturen ned til 200 grader og sætter spareribsene i ovnen sammen med kartoflerne. Du kan også vælge at stege spareribsene på grillen.

3. Giv spareribsene ca. 15 minutter og pensl dem herefter med marinaden, hvis den medfølger. Giv spareribsene fem minutter mere og tag dem herefter ud. Dæk spareribsene med staniol og skru ovnen op på 225 grader varmluft og giv kartoflerne en sidste tur, hvis de endnu ikke er helt færdige. De skal være gyldne og sprøde.

4. Vask agurken og skær den i stave til gnavergrønt. Server sammen med de sprøde kartofler, spareribs og den lækre rabarberkompot.

5. Velbekomme :o)

Tip

Allroundkrydderi er et blandingskrydderi, der bl.a. produceres af Santa Maria. Da det i forvejen indeholder salt, skal du ofte ikke tilsætte alm. salt, hvor du bruger krydderiet. Du kan sagtens bruge andre slags krydderier som f.eks. paprika. Steger du spareribsene på grillen, kan du med fordel stege kartoflerne i ovnen ved 225 gradervarmluft fra begyndelsen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre