Grillet kylling med kompot og stegte kartofler - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramsmå kartofler
  • 1 stkstor kylling
  • 2 spskgroft salt
  •  salat efter eget valg
  • 200 gramjordbær
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 100 gramsalatost i tern
  • 500 gramrabarber
  • 1 stkvaniljestang
  • 75 gramsukker
  •  peber
  •  olivenolie
  •  grillspyd
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Grillet kylling med kompot og stegte kartofler - til to dage

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Grillet kylling smager fantastisk! Du kan stege den på en kyllingeholder, i et ovnfast fad - eller bare bruge ovnen, hvis vejret er umuligt. Kyllingen er serveret med lækker rabarberkompot, grillede kartofler og salat. Opskriften er til to dage. Resterne kan bruges i lækre tortillas med mango.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramsmå kartofler
  • 1 stkstor kylling
  • 2 spskgroft salt
  •  salat efter eget valg
  • 200 gramjordbær
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 100 gramsalatost i tern
  • 500 gramrabarber
  • 1 stkvaniljestang
  • 75 gramsukker
  •  peber
  •  olivenolie
  •  grillspyd

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle lidt af. Rens kyllingen. Bland salt og lidt peber sammen i en kop og gnid kyllingen godt indvendigt og udvendigt med lidt olie og saltblandingen. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele.

2. Sæt kyllingen fast på højkant på kyllingeholderen og hæld lidt vand i bunden. Eller læg pipfuglen i et ovnfast fad med en sjat vand i bunden.

3. Grill kyllingen ved indirekte varme i ca. 1 time, eller til den er gennemstegt hele vejen igennem. Kødsaften skal være klar. Du kan også sagtens stege kyllingen i ovnen, hvis det ikke er grillvejr. Så skal den have ca. 1 time ved 200 grader varmluft. Lav imens en hurtig salat af skyllet salat, vaskede jordbær i halve, skyllet agurk i mundrette bidder, renset og skyllet peberfrugt i skiver og salatost i tern.

4. Rens rabarberne og skær dem i bidder. Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud. Kog rabarberne i en gryde med låg sammen med sukker, vaniljekorn og selve vaniljestangen, til konsistensen er som kompot. Det tager ca. ti minutter. Bliver kompotten for fast, kan du tilsætte en smule vand. Smag til og lad kompotten køle af.

5. Træk de kogte kartofler på spyd, pensl dem med olivenolie, krydr med salt og peber og steg dem på grillen, til de har taget farve. Du kan også bare stege dem på en pande eller servere dem kogte, hvis du har travlt.

6. Tag kyllingen af grillen eller ud af ovnen, når den er gennemstegt. Lad den trække fem-ti minutter, partér den og server med de grillede kartofler og salat. Velbekomme!

Tip

Husk at gemme resterne til fyld i lækre tortillas med mango dagen derpå. Har du kompot tilovers, kan du enten bruge det som topping på skyr eller grød - eller bruge det som tilbehør til lækre spareribs.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre