Spinatomelet med tun og grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 3 dåsetun i vand*
  • 100 gramfriske spinatblade*
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 9 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 stkagurk
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hos Mambeno er vi vilde med omeletter. De er super sunde, lynhurtige at lave og kan fyldes med lige det fyld, du har lyst til - og de rester, du har tilovers. Her har vi pisket omeletterne sammen med spinat og fyldt dem med stegte peberfrugter og tun. Hurtig og lækker aftensmad. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Hæld vandet fra tunen og brug en gaffel til at dele flagerne fra hinanden i en skål eller dyb tallerken. Skyl spinaten og hak den helt fint med din største og bedste kniv. Skyl peberfrugterne, befri dem for kerner og skær kødet i strimler. Pisk æggene sammen med spinat, mælk og lidt salt og peber.

2. Opvarm lidt olivenolie på en slip let pande og steg peberfrugterne i et par minutter, til de har taget lidt farve - husk at krydre med salt og peber. Stil peberfrugterne til side og hæld evt. lidt mere olie på panden.

3. Hæld lidt af ægge- og spinatmassen på panden, så du får en omelet, der er lidt tykkere end en pandekage. Steg omeletten ved middel varme, til den har sat sig og ikke længere er flydende. Løft den rundt i kanten med jævne mellemrum, så den ikke brænder på.

4. Brug en paletkniv til at flytte æggepandekagen til en tallerken. Læg peberfrugt og tun på den ene halvdel og fold sammen til en omelet.

5. Rist rugbrødet og lav endnu en flok omeletter. Server dem med skyllede cherrytomater og agurk skåret i stave som gnavergrønt, og det ristede rugbrød som tilbehør. Pynt evt. omeletterne med lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme!

Tip

Vi har brugt en pande, der er ca. 24 cm i diameter, til omeletterne. Du kan også bare bruge en endnu større pande og dele hver omelet i to. Og vupti, så er der omeletter- på den halve tid. Er I ekstra sultne, kan du altid riste lidt rugbrød som tilbehør - eller lave en ekstra omelet. Vælg i øvrigt tun, der er er mærket med det blå og hvide MSC-mærke. Så er du sikker på, at fiskeriet er foregået på bæredygtig vis, så der også er fisk i verdenshavene til vores ungers børn :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre