Spinatvafler med kylling, æg, salat og dressing - dag to

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vafler til aftensmad lyder næsten FOR syndigt, men vi har sneget spinat i dem, og de smager super godt! Vi serverer dem med kylling i skiver, æg, grøntsager og dressing. Vi har brugt resterne fra gårsdagens stegte kyllingfileter. Har du ikke kylling tilovers, kan du blot stege en filet eller to. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret. Skyl spinatbladene grundigt. Blend dem sammen med smeltet smør, mælk, æg, salt, bagepulver og hvedemel i en minihakker eller brug en stavblender.

2. Steg vaflerne på et vaffeljern smurt med olie, til de er blevet sprøde og flot gyldne. Har du ikke et vaffeljern, kan du stege dem som madpandekager.

3. Bring en lille kasserolle med vand i kog til æggene. Giv æggene ti minutter i kogende vand og overhæld dem straks med koldt vand - så koger de ikke videre og bliver nemmere at pille.

4. Bland en hurtig dressing sammen af creme fraiche og pesto og smag til med salt og peber.

5. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Skyl agurken og skær den i tern. Pil æggene og skær dem i kvarte. Skær kyllingen i skiver. Du kan servere kyllingen kold eller stege den i lidt olivenolie på en pande.

6. Stil vaflerne på bordet sammen med kylling, æg, agurk, gulerødder, dressing og spinatblade, hvis du har mere tilbage. Lad familien toppe deres helt egen favoritvaffel. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære agurken i tern. De kan også piske æggemassen sammen. Mere smag: Du kan sagtens komme paprika, spidskommen, oregano og chili i dressingen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre