Sprød tærte med røget laks og spinat. Hertil fyldig salat.

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramhelbladet frossen spinat
  • 275 gramtærtedej
  • 6 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 0.5 spsktørret timian
  • 100 gramrøget laks
  • 450 gramfrosne bønner
  • 3 stkæbler
  • 3 stkforårsløg
  • 1 stksnackpeber
  • 0.5 pottepersille
  •  dressing efter eget valg
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Sprød tærte med røget laks og spinat. Hertil fyldig salat.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Her har vi lavet en lækker tærte, der er fyldt med røget laks og spinat. Vi serverer tærten med en fyldig bønnesalat med æbler, forårsløg, peberfrugt og persille. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 200 gramhelbladet frossen spinat
  • 275 gramtærtedej
  • 6 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 0.5 spsktørret timian
  • 100 gramrøget laks
  • 450 gramfrosne bønner
  • 3 stkæbler
  • 3 stkforårsløg
  • 1 stksnackpeber
  • 0.5 pottepersille
  •  dressing efter eget valg
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Tø spinaten op i enten en gryde eller i mikroovnen og pres væden fra. Vrid evt. spinaten i et rent viskestykke, så du får presset al væden ud.

3. Fordel dejen i en smurt tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel, så den ikke bobler op. Bag nu tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den ud.

4. Pisk æggene sammen med mælk, timian og lidt salt og peber.

5. Skær laksen i mindre stykker. Fordel laks og spinat på tærtebunden og hæld til sidst den piskede æggemasse over.

6. Bag tærten i ca. 20-25 minutter til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk og gylden overflade.

7. Giv imens bønnerne et hurtigt opkog i en gryde med vand et par minutter og overhæld dem herefter med kold vand.

8. Skyl og skær æblerne i tern. Skyl forårsløgene og skær top og bund af. Skyl snackpebrene, fjern kernehusene og skær i tern. Skyl persillen og hak den fint. Bland bønner, æbler, forårsløg, persille og peberfrugt sammen med valgfri dressing. Skær citronen i skiver eller både som tilbehør, så man kan presse lidt frisk citronsaft over salasten.

9. Server den lækre tærte med bønnesalaten som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske æggene sammen med mælk og timian. De kan også skære snackpeber og æbler i stykker.

Ekstra smag: Lav en god dressing til salaten med olie, eddike, presset hvidløg, honning, skyllet og revet citronskal og salt og peber.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.