Sprøde vegedeller med appelsin- og rødbedesalat

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramrøde linser
  • 100 gramgulerødder*
  • 100 gramkartofler
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkløg
  • 500 gramfrisk rødbede*
  • 1 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 50 gramhvedemel
  • 2 stkæbler
  • 2 stkappelsin
  • 50 grammandler*
  • 50 gramrosiner*
  • 0.5 dlolivenolie
  • 0.5 stkcitron
  • 2 spskakaciehonning*
  • 4 skiverrugbrød
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi ved godt, at det lyder lidt farligt for knapt så grøntsagsafhængige børn - men tro os: Disse vegedeller skal du give en chance. De er virkelig gode, og vores unger spiser dem med største velbehag, selvom de elsker kød. Her har vi serveret dellerne med en lækker salat af rødbede, appelsin, æbler og rosiner. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl linserne grundigt i en køkkensi. Skræl gulerødder og kartofler og riv begge dele på den grove side af et rivejern. Kog linser, gulerødder og kartofler i 12-14 minutter i en gryde med vand tilsat smuldret bouillonterning.

2. Hak løget fint og stil det til side. Skræl rødbederne og skær dem i grove tern. Kog dem i saltet vand i ca. 10 minutter, til de er møre men stadig har bid. Overhæld dem med koldt vand og stil dem til side.

3. Og nu tilbage til gryden med linser, gulerødder og kartofler. Hæld så meget af vandet fra grøntsagerne som muligt - brug evt. fingrene til at presse det sidste ud - og bred de kogte grøntsager ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så de køler af. Stil dem evt. udenfor et øjeblik, så går det hurtigere.

4. Rør nu linse- og grøntsagsblandingen sammen med salt, æg, mel og løg. Farsen røres på samme måde som en klassisk frikadellefars. Konsistensen skal også være den samme. Er konsistensen for tynd, tilsætter du lidt mere mel, og er den for fast, kan du give den en sjat mælk eller vand.

5. Steg evt. en lille prøvedelle for at smage, om krydringen er, som den skal være. Form frikadeller af farsen med en spiseske og steg dem i olivenolie på en pande.

6. Skyl æblerne og skær dem i tern. Skær skrællen af appelsinerne, fjern det hvide i midten og skær frugtkødet i tern. Vend sammen med æbler og rødbeder og top med hakkede mandler, rosiner og en hurtig dressing pisket sammen af olivenolie, honning citron og lidt salt og peber.

7. Server dellerne med ristet rugbrød og den lækre rødbedesalat. God fornøjelse!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre