Sprøde vegedeller med appelsin- og rødbedesalat

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramrøde linser
  • 100 gramgulerødder
  • 100 gramkartofler
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkløg
  • 500 gramfrisk rødbede
  • 1 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 50 gramhvedemel
  • 2 stkæbler
  • 2 stkappelsin
  • 50 grammandler
  • 50 gramrosiner
  • 0.5 dlolivenolie
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 2 spskakaciehonning
  • 4 skiverugbrød
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Sprøde vegedeller med appelsin- og rødbedesalat

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Vi ved godt, at det lyder lidt farligt for knapt så grøntsagsafhængige børn - men tro os: Disse vegedeller skal du give en chance. Vi serverer dem med en salat med rødbede og appelsin. De fleste supermarkeder sælger rødbeder i løs vægt, men har du rødbeder tilovers, så riv dem i en salat i løbet af ugen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 200 gramrøde linser
  • 100 gramgulerødder
  • 100 gramkartofler
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkløg
  • 500 gramfrisk rødbede
  • 1 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 50 gramhvedemel
  • 2 stkæbler
  • 2 stkappelsin
  • 50 grammandler
  • 50 gramrosiner
  • 0.5 dlolivenolie
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 2 spskakaciehonning
  • 4 skiverugbrød
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Skyl linserne grundigt i en si. Skræl gulerødder og kartofler og riv begge dele på den grove side af et rivejern. Kog linser, gulerødder og kartofler i 12-14 minutter i vand tilsat smuldret bouillonterning.

2. Hak løget fint og stil det til side. Skræl rødbederne og skær dem i grove tern. Kog dem i saltet vand i ca. 10 minutter, til de er møre. Overhæld med koldt vand og stil til side.

3. Og nu tilbage til gryden med grøntsagerne. Hæld så meget af vandet fra grøntsagerne som muligt - brug evt. fingrene til at presse det sidste ud - og bred de kogte grøntsager ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så de køler af. Stil dem evt. udenfor et øjeblik.

4. Rør nu grøntsagsblandingen sammen med salt, æg, mel og løg. Farsen røres på samme måde som en klassisk dellefars. Er konsistensen for tynd, tilsætter du lidt mere mel, og er den for fast, kan du give den en sjat mælk.

5. Steg evt. en lille prøvedelle for at smage, om krydringen er, som den skal være. Form frikadeller af farsen med en spiseske og steg dem i olivenolie på en pande.

6. Skyl æblerne og skær dem i tern. Skær skrællen af appelsinerne, fjern det hvide i midten og skær frugtkødet i tern. Vend sammen med æbler og rødbeder og top med hakkede mandler, rosiner og en hurtig dressing pisket sammen af olivenolie, honning citron og lidt salt og peber.

7. Server dellerne med ristet rugbrød og den lækre rødbedesalat. God fornøjelse!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre