Sprødstegt andebryst i sursødsauce med ananas. Hertil ris.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 stkandebryst
  • 2 stkløg
  • 400 gramgulerødder
  • 5 cmfrisk ingefær
  • 2 fedhvidløg
  • 0.5 dlbalsamicoeddike
  • 280 gramananasstykker i egen juice
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 dlsoya
  • 1 spskmajsstivelse
  • 0.5 dlvand
  •  sukker
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Sprødstegt andebryst i sursødsauce med ananas. Hertil ris.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Sprødstegt andebryst skåret i skiver og serveret med gulerødder, ananas og ingefær i sursødsauce. Hertil serverer vi dampende varme ris. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 stkandebryst
  • 2 stkløg
  • 400 gramgulerødder
  • 5 cmfrisk ingefær
  • 2 fedhvidløg
  • 0.5 dlbalsamicoeddike
  • 280 gramananasstykker i egen juice
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 dlsoya
  • 1 spskmajsstivelse
  • 0.5 dlvand
  •  sukker
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på posen.

2. Rids fedtet på andebrysterne i tern med en skarp kniv og krydr med salt og peber. Læg nu andebrysterne med skindsiden nedad på en kold pande og steg dem ved middelvarme i ca. 7 min. Vend andebrysterne og steg dem færdige i ca. 5 min. efter smag og behag.

3. Pil skrællen af løget og skræl gulerødderne. Skær begge dele i mundrette stykker. Skræl ingefæren og fjern skrællen fra hvidløget. Riv begge dele på den fine side af et rivejern.

4. Steg løgene i en wok i lidt olie sammen med ingefær og hvidløg. Tilsæt herefter eddike, saften fra ananassen, smuldret bouillon, soya, ananasstykker og gulerødder. Lad det hele simre et par minutter og jævn herefter saucen med majsstivelse rørt ud i lidt vand i en kop. Smag til med lidt mere soya og evt. lidt sukker.

5. Server det sprødstegte andebryst i skiver med ris, grønt og sursødsauce som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære gulerødderne i mundrette stykker.

Mere smag: Top retten med ristede sesamfrø og fintsnittet forårsløg.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.