Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
0 min
Her serverer vi en klassiker i ny forklædning: Sprødstegt flæsk serveret med ovnbagte rodfrugter og en lækker og cremet persillesovs. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramblandede rodfrugter
- 650 gramkartofler
- 600 gramflæsk i skiver
- 2.5 dlcremefine 15%
- 2 spskmajsstivelse
- 2 dlvand
- 1 pottepersille
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1 Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
2 Skræl rodfrugter og kartofler og skær dem i mundrette stykker. Fordel rodfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med olie, salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 35 min.
3 Tryk flæsket fladt med hånden og læg det på en rist med en bradepande nedenunder, der kan opsamle fedtet. Krydr med salt og bag flæsket sprødt i ovnen i ca. 30 min. Husk at vende det undervejs.
4 Hæld cremefine i en lille gryde og bring det i kog. Rør majsstivelse og vand sammen og hæld det i gryden under omrøring. Skru ned for varmen når sovsen har den tykkelse du ønsker.
5 Skyl persillen og hak den fint. Vend den i sovsen, varm igennem og smag til med salt og peber.
6 Server det sprøde flæsk med ovnbagte rodfrugter og persillesovs. Velbekomme!
Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at skrælle rodfrugterne.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



