Stegt flæsk med ovnbagte rodfrugter og persillesovs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramblandede rodfrugter
  • 650 gramkartofler
  • 600 gramflæsk i skiver
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 2 spskmajsstivelse
  • 2 dlvand
  • 1 pottepersille
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Stegt flæsk med ovnbagte rodfrugter og persillesovs

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Her serverer vi en klassiker i ny forklædning: Sprødstegt flæsk serveret med ovnbagte rodfrugter og en lækker og cremet persillesovs. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramblandede rodfrugter
  • 650 gramkartofler
  • 600 gramflæsk i skiver
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 2 spskmajsstivelse
  • 2 dlvand
  • 1 pottepersille
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Skræl rodfrugter og kartofler og skær dem i mundrette stykker. Fordel rodfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med olie, salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 35 min.

3. Tryk flæsket fladt med hånden og læg det på en rist med en bradepande nedenunder, der kan opsamle fedtet. Krydr med salt og bag flæsket sprødt i ovnen i ca. 30 min. Husk at vende det undervejs.

4. Hæld cremefine i en lille gryde og bring det i kog. Rør majsstivelse og vand sammen og hæld det i gryden under omrøring. Skru ned for varmen når sovsen har den tykkelse du ønsker.

5. Skyl persillen og hak den fint. Vend den i sovsen, varm igennem og smag til med salt og peber.

6. Server det sprøde flæsk med ovnbagte rodfrugter og persillesovs. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at skrælle rodfrugterne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.