Stegt flæsk med persilleflødekartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1 pottepersille
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 2 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 50 gramrevet ost
  • 500 gramflæsk i skiver
  • 300 gramgulerødder*
  • 0.5 stkagurk
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Stegt flæsk er jo en KLASSIKER! Og i dag har vi vovet det ene øje og serveret flæsket med en ret lækker fusion af kartofler og persillesovs, som vi serverer i form af gratineret persilleflødekartofler med gnavergrønt som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Hak løget i fine tern og hak persillen fint. Stil begge dele til side.

3. Pisk fløde, mælk, æg, revet ost, salt og lidt peber godt sammen. Bland nu kartoffelskiver, løg, persille og flødeblandingen sammen med en ske (eller brug hænderne) i en stor skål og hæld det hele i et ovnfast fad, som du har smurt med lidt olivenolie. Stil det i ovnen.

4. Tryk flæsket en anelse fladt med håndfladen, læg det på en bagerist og drys med lidt salt. Stil bageristen med flæsket øverst med en bageplade nedenunder, hvor fedtet kan dryppe fra.

5. Giv flæsket og kartoflerne ca. 30 minutter, til osten er gylden og flæsket sprødt. Husk at vende flæsket undervejs.

6. Servér det sprøde flæsk med persilleflødekartofler, gulerødder og agurker skåret til gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartofler i skiver. De kan også trykke flæsket fladt og skære gnavergrønt.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre