Stegt laks med hollandaise

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Laks med hollandaisesauce og små nye kartofler er en ægte fiskeklassiker og særlig lækker på terrassen om sommeren. Men den smager altså også fantastisk om vinteren, når man længes efter solen! Du kan helt selv vælge, om du vil købe hollandaisen færdig eller lave den fra bunden efter vores opskrift - bare klik på kokkehuen i ingredienslisten. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft og kog kartoflerne i rigeligt med saltet vand.

2. Krydr laksefileterne med salt og peber. Steg laksen i fem minutter på skindsiden i lidt olivenolie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen.

3. Stil herefter panden i ovnen uden at vende fisken. Lad laksen stege færdig i 5-10 minutter, til den skiller i lameller, når du trykker let på den med en gaffel - eller der kommer små mælkehvide bobler på overfladen. Pas på - panden er MEGA varm!

4. Lun flutet og servér sammen med laksen, kogte kartofler, lækker hollandaisesauce og lidt dild på toppen.

5. Velbekomme!

Tip

Er vejret til det, eller er du grillentusiast der elsker duften af kul om vinteren, pensler du blot skindet på laksen med lidt olivenolie. Steg fileterne på skindsiden på grillen. Læg låget på grillen og giv dem 5-10 minutter. Pas på, de ikke brænder på eller bliver tørre. Laksen er færdig, når den skiller i lameller, når du trykker let på den med en gaffel - eller når der kommer små mælkehvide bobler på overfladen.

Fisk kan desværre være en lidt dyr fornøjelse i Danmark. Vi har brugt 400 gram laks til to voksne og to børn, hvilket ca. svarer til en filet pr. person. Er I mere sultne, så køb lidt mere laks - eller lun et ekstra flute og servér gnavergrønt som tilbehør.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre