Oksespyd med stegte kartofler og agurkerelish

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 1 pottepersille
  • 500 gramhakket oksekød
  • 2 tskpaprika
  • 1 stkæg
  • 1 tsksalt
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stkæbler
  •  træspyd
  •  olivenolie
  •  peber
  •  agurkerelish
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Oksespyd med stegte kartofler og agurkerelish

I samarbejde med

3.8, Meget populær

De lækreste oksespyd med stegte kartofler, som vi serverer med vores hjemmelavede agurkerelish. Du kan lave agurkerelishen selv, hvis du klikker på kokkehuen i ingredienslisten. Men du kan selvfølgelig også sagtens købe den færdig i supermarkedet eller bruge anden dyppelse. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramkartofler
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 1 pottepersille
  • 500 gramhakket oksekød
  • 2 tskpaprika
  • 1 stkæg
  • 1 tsksalt
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stkæbler
  •  træspyd
  •  olivenolie
  •  peber
  •  agurkerelish

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Du kan enten skrubbe eller skrælle kartoflerne og derefter skære dem i mindre stykker - eller du kan købe frosne kartoffelskiver. Læg dem i et ovnfast fad med olivenolie og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og sprøde.

3. Hak hvidløg, løg og persille helt fint i en minihakker. Bland løg, hvidløg, kød, hakket persille, paprika, æg og lidt salt og peber godt sammen i en skål. Brug evt. fingrene. Steg en lille prøvedelle for at være sikker på, at de smager, som du bedst kan lide dem!

4. Skyl og skær halvdelen af peberfrugterne i grove tern - gem resten til gnavergrønt. Form en eller to små aflange frikadeller og sæt dem på et spyd med et stykke peberfrugt i enden. Sørg for at presse kødet godt sammen på spydene, så det ikke falder af, når de tilberedes. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegte men stadig saftige. Pas på ikke at give dem for meget, da de hurtigt kan blive tørre.

5. Skræl gulerødderne og vask æblerne og skær dem og resten af peberfrugterne i stave til gnavergrønt.

6. Server oksespydene med agurkerelish, stegte kartofler og gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartoflerne i mindre stykker. De kan også skære æbler og peberfrugt til gnavergrønt.

Du kan sagtens bruge flere og andre krydderier, hvis du har mod på det. Prøv dig frem med det, du lige har på hylderne. Og hvis du kan få hakket lammekød, smager det også fantastisk som erstatning for oksekødet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre