Stegte nudler med kylling, sesam og grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Kylling og nudler
  • 125 gramfuldkornsnudler
  • 50 gramsesamfrø
  • 150 gramsukkerærter
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 250 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramkyllingefilet
  • 1 spsksoya
  • Marinade
  • 3 spsksoya
  • 1 stklime
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spsksød chilisauce
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Stegte nudler med kylling, sesam og grønt

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Denne nuddelret er super nem at lave. Snit grøntsagerne, skær kødet i strimler, og så skal hele molevitten sådan set bare lynsteges og vendes med ristede sesamfrø og en hurtig marinade. Så er der mega lækker aftensmad! God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kylling og nudler
  • 125 gramfuldkornsnudler
  • 50 gramsesamfrø
  • 150 gramsukkerærter
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 250 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramkyllingefilet
  • 1 spsksoya
  • Marinade
  • 3 spsksoya
  • 1 stklime
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spsksød chilisauce
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af i et dørslag, mens du laver resten. Vend dem evt. med lidt olivenolie, så klistrer de ikke sammen. Rist sesamfrøene på en tør pande og stil dem til side.

2. Giv sukkerærterne en tur i kogende vand i 15-30 sekunder, hvis det står på pakken, at de skal blancheres. Overhæld dem efterfølgende med koldt vand og skær dem i strimler.

3. Vask peberfrugten, fjern kernerne og skær kødet i strimler. Skræl gulerødderne, del løget i to og skær både gulerødder og løg i tynde strimler. Hak hvidløget fint. Flæk kyllingefileterne vandret og skær dem i helt tynde strimler - husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

4. Varm lidt olivenolie op i en wok eller en dyb pande. Steg hvidløg og kyllingestrimler ved høj varme og krydr med lidt salt og peber. Steg, til kyllingekødet er lige nøjagtig gennemstegt, men ikke har fået for meget - det bliver nemt tørt. Tag kødet op og læg det på en tallerken. Lad væden blive i wokken og lynsteg grøntsagerne sammen med lidt soya i et minut eller to - de skal stadig være sprøde!

5. Vend nu nudler, kylling og grøntsagerne sammen i wokken og sluk for varmen. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Er honningen svær at røre ud, kan du give marinaden 10 sekunder i mikroovnen. Husk, at skåle af hård plast ikke må komme i mikroovnen. Smag til med salt, peber og mere soya, lime eller honning, hvis du synes.

6. Vend nu marinade og sesamfrø sammen med nudler, kylling og grønt og server med lidt ekstra sød chilisauce og soya til dem, der har lyst.

7. God fornøjelse!

Tip

Tag resterne med på farten

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre