Stegte nudler med tofu og sprøde grøntsager

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Tofu og nudler
  • 250 gramfuldkornsnudler
  • 50 gramsesamfrø
  • 250 gramtofu
  • 2 spsksoya
  • 2 spsksød chilisauce
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 stkblomkål
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 150 gramsukkerærter
  • 100 grambønnespirer
  •  olivenolie
  • Marinade
  • 3 spsksoya
  • 1 stklime
  • 1 spskakaciehonning
  • 2 spsksød chilisauce
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Stegte nudler med tofu og sprøde grøntsager

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Tofu er lavet af sojabønner og minder lidt om en fast ost med masser af protein - og bare rolig, den er slet ikke farlig! Det er vigtigt at stege tofuen godt af, så den får smag. Vi har derfor lavet en nem og lækker asiatisk nudelret, hvor vi steger tofu i soja- og sød chilisauce og serverer med sprøde grøntsager og nudler. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Tofu og nudler
  • 250 gramfuldkornsnudler
  • 50 gramsesamfrø
  • 250 gramtofu
  • 2 spsksoya
  • 2 spsksød chilisauce
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 stkblomkål
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 150 gramsukkerærter
  • 100 grambønnespirer
  •  olivenolie
  • Marinade
  • 3 spsksoya
  • 1 stklime
  • 1 spskakaciehonning
  • 2 spsksød chilisauce
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af i et dørslag, mens du laver resten. Vend dem evt. med lidt olivenolie, så klistrer de ikke sammen. Rist sesamfrøene på en tør pande og stil dem til side.

2. Skær tofuen ud i mindre tern. Steg den i olivenolie i et par minutter. Tilsæt soya men pas på, at det ikke brænder på. Tilsæt sød chilisauce og sluk for panden. Gør herefter grøntsagerne klar.

3. Vask peberfrugten, fjern kernerne og skær kødet i strimler. Lav små buketter af skyllet blomkål. Skræl løget, del det i to og skær det i tynde strimler. Hak hvidløget fint. Skyl sukkerærter og bønnespirer.

4. Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie i en wok eller en dyb pande. Tilsæt de øvrige grøntsager og lynsteg i ca. 5 minutter - de skal stadig være sprøde. Vend nu nudler, tofu og grøntsagerne sammen i wokken og sluk for varmen.

5. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Er honningen svær at røre ud, kan du give marinaden 10 sekunder i mikroovnen. Husk, at skåle af hård plast ikke må komme i mikroovnen. Smag til med salt, peber og mere soya, lime eller honning, hvis du synes.

6. Vend nu marinaden sammen med nudler, kylling og grønt og server med lidt ekstra sød chilisauce og soya til dem, der har lyst.

7. God fornøjelse!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn rense peberfrugten og skære den i tynde strimler. De kan også dele blomkålen i små buketter.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre