Stegte ris med grøntsager, æg og peanuts

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1 stkporre
  • 2 fedhvidløg
  • 0,5 stkspidskål
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 4 stkæg
  • 3 spsksoya
  • 2 spskfiskesauce
  • 75 grampeanuts
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Stegte ris med grøntsager, æg og peanuts

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Stegte ris kan varieres i en uendelighed, alt efter hvilke ingredienser, du vælger at komme i retten. Her har vi lavet en vegetarisk version med spidskål, porre, gulerødder, peberfrugt og æg. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1 stkporre
  • 2 fedhvidløg
  • 0,5 stkspidskål
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 4 stkæg
  • 3 spsksoya
  • 2 spskfiskesauce
  • 75 grampeanuts
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skyl og rens porren grundigt og skær den i tynde skiver. Pil skrællen af hvidløgene og hak dem fint. Snit spidskålen fint. Skræl gulerødderne, skyl peberfrugten og skær begge i små tern.

3. Pisk æggene sammen. Varm en wok eller en pande op med lidt olivenolie og steg æggene til røræg. Stil dem til side.

4. Kom lidt mere olivenolie i wokken/panden og lynsteg grøntsagerne. Tilsæt risene, røræg, soya og fiskesauce og rør godt rundt under stegningen. Smag til med mere soya og fiskesauce.

5. Server de stegte ris med grøntsager og med peanuts på toppen. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle gulerødderne. De kan også piske æggene sammen.

Ekstra smag: Top med forårsløg eller friske krydderurter.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre