Stegte ris med grøntsager og æg

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1 stkporre
  • 300 gramgulerødder
  • 0,5 stkspidskål
  • 1 fedhvidløg
  • 6 stkæg
  • 1 spskkarry
  • 150 gramedamamebønner
  • 1 spskfiskesauce
  • 2 spsksoya
  • 45 gramcashewnødder
  • 1 stklime
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Stegte ris med grøntsager og æg

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Stegte ris kan varieres i en uendelighed alt efter hvilke grøntsager og hvilket kød, du vælger at komme i retten. Her har vi lavet en vegetarisk version med masser af sprøde grøntsager og æg. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1 stkporre
  • 300 gramgulerødder
  • 0,5 stkspidskål
  • 1 fedhvidløg
  • 6 stkæg
  • 1 spskkarry
  • 150 gramedamamebønner
  • 1 spskfiskesauce
  • 2 spsksoya
  • 45 gramcashewnødder
  • 1 stklime
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skyl og rens porren grundigt og skær den i skiver, skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Snit spidskålen fint og hak hvidløget.

3. Pisk æggene sammen, varm en wok op med olivenolie og steg æggene til røræg. Stil dem til side.

4. Kom lidt mere olivenolie i wokken og svits karryen. Lynsteg nu grøntsagerne. Tilsæt risene, røræg, edamamebønner, fiskesauce og soya og rør rundt i wokken under stegningen. Smag til med mere soya.

5. Rist cashewnødderne på en tør pande. Server de stegte ris med sprøde grøntsager og æg med limesaft og ristede cashewnødder på toppen. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af hvidløget og skylle porrerne.

Ekstra smag: Top med friske koriander.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.