Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Stegte ris kan varieres i en uendelighed alt efter hvilke grøntsager og hvilket kød, du vælger at komme i retten. Her har vi lavet en vegetarisk version med masser af sprøde grøntsager og æg. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 1 stkporre
- 300 gramgulerødder
- 0,5 stkspidskål
- 1 fedhvidløg
- 6 stkæg
- 1 spskkarry
- 150 gramedamamebønner
- 1 spskfiskesauce
- 2 spsksoya
- 45 gramcashewnødder
- 1 stklime
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Skyl og rens porren grundigt og skær den i skiver, skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Snit spidskålen fint og hak hvidløget.3
Pisk æggene sammen, varm en wok op med olivenolie og steg æggene til røræg. Stil dem til side.4
Kom lidt mere olivenolie i wokken og svits karryen. Lynsteg nu grøntsagerne. Tilsæt risene, røræg, edamamebønner, fiskesauce og soya og rør rundt i wokken under stegningen. Smag til med mere soya.5
Rist cashewnødderne på en tør pande. Server de stegte ris med sprøde grøntsager og æg med limesaft og ristede cashewnødder på toppen. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af hvidløget og skylle porrerne.
Ekstra smag: Top med friske koriander.