Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Lækre stegte ris med kylling, æg, spidskål, gulerødder og sukkerærter. Vi steger hele herligheden i sesamolie, som er en dejlig smagsgiver, men du kan også bruge andre slags olie. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 gramris
- 1 stkløg
- 125 gramgulerødder
- 125 gramsukkerærter
- 0.5 stkspidskål
- 300 gramkyllingefilet
- 4 stkæg
- 3 spsksoya
- 3 spskfiskesauce
- sesamolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på posen.2
Pil skrællen af løget og skræl gulerødderne. Skær løg og gulerødder i små tern. Skær sukkerærterne i halve og snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern.3
Skær kyllingefileterne i tynde skiver. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.4
Pisk æggene sammen i en skål. Varm en wok op med olie og steg æggene til bløde røræg - de skal blot lige have sat sig. Stil dem til side.5
Kom lidt mere olie i wokken og steg kyllingestykkerne. Tilsæt grøntsagerne og lynsteg dem sammen med kyllingen. Tilsæt ris, røræg, soya og fiskesauce og rør rundt i wokken, mens du steger. Smag til med mere soya.6
Server de stegte ris med sprøde grøntsager, kylling og æg. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løget og skrælle gulerødderne.
Ekstra smag: Top med limesaft og friske krydderurter.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.