Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Denne her ret er altså virkelig lækker! Vi har lavet en sundere udgave af det klassiske stjerneskud og paneret rødspættefileterne i rugmel, rørt en hjemmelavet dressing og serveret hele herligheden på rugbrød. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 50 gramrugmel
- 225 gramrødspættefileter
- 1 bundtgrønne asparges
- 20 stkcherrytomater
- 1 stkagurk
- 1 pottedild
- 1 stkøkologisk citron
- 170 gramrejer i lage
- 2.5 dlcreme fraiche 9 %
- 2 spskketchup
- 4 skiverugbrød
- salt
- peber
- rapsolie
Fremgangsmåde
1
Hæld rugmel op i en dyb tallerken og vend det med salt og peber. Vend rødspættefileterne i rugmelsblandingen. Varm en pande op med rapsolie og steg fiskefileterne på hver side, til de har en flot gylden og sprød overflade.2
Bræk den nederste del af aspargesene og blancher aspargesene i kogende vand i ca. 30 sekunder. Overhæld dem med det samme med koldt vand.3
Skyl cherrytomaterne, agurken og dilden. Skær cherrytomaterne i halve, agurken i skiver og nip små kviste af dilden. Skær citronen i skiver og hæld vandet fra rejerne. Kom det hele i små skåle eller på et fad.4
Rør creme fraiche og ketchup sammen i en skål og rist rugbrødet på en brødrister.5
Stil alle ingredienserne på bordet og lad hele familien sammensætte deres eget favoritstjerneskud. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre dressingen sammen, skære tomaterne i halve, agurken i skiver og nippe dild.