Suppe med butternutsquash

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkbutternutsquash
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 200 gramgulerødder
  • 4 stkkartofler
  • 1.5 litervand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 tsktørret timian
  • 2 tskspidskommen
  • 50 grammandler eller andre nødder
  • 50 grambacon i tern- eller spegepølse
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 stkcitron
  • 1 dlskyr
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Suppe med butternutsquash

I samarbejde med

3.4, Meget populær

De fleste børn er vilde med suppe, og denne version med butternutsquash er vildt lækker. Øs suppen op i dybe tallerkener og lad ungerne selv putte den topping på, de har lyst til. Hvis retten skal være 100 % vegetarisk, skal du blot udelade den ristede bacon. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkbutternutsquash
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 200 gramgulerødder
  • 4 stkkartofler
  • 1.5 litervand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 tsktørret timian
  • 2 tskspidskommen
  • 50 grammandler eller andre nødder
  • 50 grambacon i tern- eller spegepølse
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 stkcitron
  • 1 dlskyr
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Vask og skræl alle grøntsagerne. Skær dem i grove tern og svits dem i lidt olie i en stor suppegryde i ca. fem minutter. De skal ikke tage farve.

2. Tilsæt vand, bouillonterning, timian og spidskommen og lad suppen koge ca. 20 minutter til grøntsagerne er helt møre, når du stikker i dem med en gaffel.

3. Rist i mellemtiden mandlerne på en tør pande og stil dem til side. Steg bacon- eller spegepølsetern sprøde på en tør pande. Tag dem af panden og læg dem på lidt køkkenrulle, indtil suppen er klar.

4. Hæld suppen i en blender og blend den sammen med halvdelen af fløden til suppen er helt glat. Du kan også bruge en stavblender direkte i gryden. Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med citronsaft, salt og peber og tilsæt evt. lidt mere fløde, hvis du synes.

5. Servér med lidt skyr og bacon eller ristet spegepølse på toppen. Spis et godt brød til.

6. Velbekomme :o)

Tip

Husk aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, når du blender varme væsker. Væskerne kan "eksplodere", når du starter blenderen. Start langsomt og skru forsigtigt op for hastigheden. Læg et viskestykke over i stedet for låget, når du blender. Hvis du ikke har en blender, kan du sagtens bruge en stavblender direkte i gryden. Men giv suppen en ordentlig tur! Den skal helst være så glat og uden klumper som muligt.

I denne suppe kan du i øvrigt erstatte spegepølse med bacon, chorizo ell. lign., ligesom du kan bruge Cremefine i stedet for fløde.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre