Svampede chokoladeboller

Ingredienser

( Ca. 16 styk )

  • 3 dlkoldt vand
  • 1 dlkogende vand
  • 0.5 dlyoghurt naturel
  • 25 gramgær
  • 3 spskakaciehonning
  • 225 gramølandshvedemel
  • 350 gramhvedemel
  • 1 tsksalt
  • 100 grammørk chokolade
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Svampede chokoladeboller

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

MUMS! Disse svampede chokoladeboller med ølandshvedemel og mørk chokolade er perfekte som en weekendsnack eller faldende blodsukker i ulvetimen. Og så er de virkelig nemme at lave. Du kan også undlade chokolade og bruge bollerne som madpakkeboller. Men hey, hvem har lyst til at undvære chokolade..?? Vi har brugt ølandshvedemel, der fås i de fleste supermarkeder. Men du kan også sagtens bruge almindeligt hvedemel. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 3 dlkoldt vand
  • 1 dlkogende vand
  • 0.5 dlyoghurt naturel
  • 25 gramgær
  • 3 spskakaciehonning
  • 225 gramølandshvedemel
  • 350 gramhvedemel
  • 1 tsksalt
  • 100 grammørk chokolade
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Rør koldt og kogende vand sammen med yoghurt, så det er lillefingerlunt. Rør gær og honning ud i vandet. Tilsæt mel og salt og rør som en gal. Det er klart bedst at bruge en røremaskine, men har du superkræfter (eller vil du gerne have det..), så giver du den bare gas med håndkraft. Den skal ha' fuld drøn i 5-10 minutter.

3. Hak chokoladen i mindre stykker og ælt dem godt ind i dejen. Lad dejen hæve tildækket i 30 min.

4. Du kan enten bage bollerne i muffinsforme eller som boller. Så hæld enten forsigtigt dejen i formene eller brug en ske til at sætte små boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er smukt gyldne på toppen.

5. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre dejen sammen. De kan også skære chokoladen i mindre stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre