Svampet squashkage med mandler og citroncreme

Sponsoreret af:  

Ingredienser

( 1 stk. )

  • Kagedej
  • 400 gramsquash
  • 3 stkæg
  • 100 gramsukker
  • 125 grambrun farin
  • 180 gramhvedemel
  • 1 spskstødt kanel
  • 0.25 spskstødt kardemomme
  • 0.5 spskbagepulver
  • 1 spskvaniljesukker
  •  salt
  • 1.2 dlrapsolie
  • 100 grammandler
  • Citroncreme
  • 2.5 dlCremefine piske 38 %
  • 150 gramflormelis
  • 1 spskvaniljesukker
  • 1 stkøkologisk citron
  • 4 stkfriske figner
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Svampet squashkage med mandler og citroncreme

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Tryk her og se videoen hvor vi laver opskriften fra start til slut for børn. Vi har lavet verdens bedste squashkage (synes vi i hvert fald selv!) med mandler, kanel og et strejf af kardemomme. Kagen er toppet med en lækker citroncreme med Cremefine Piske 38 % og pyntet med friske figner. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kagedej
  • 400 gramsquash
  • 3 stkæg
  • 100 gramsukker
  • 125 grambrun farin
  • 180 gramhvedemel
  • 1 spskstødt kanel
  • 0.25 spskstødt kardemomme
  • 0.5 spskbagepulver
  • 1 spskvaniljesukker
  •  salt
  • 1.2 dlrapsolie
  • 100 grammandler
  • Citroncreme
  • 2.5 dlCremefine piske 38 %
  • 150 gramflormelis
  • 1 spskvaniljesukker
  • 1 stkøkologisk citron
  • 4 stkfriske figner
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

Kagedej

1. Opvarm ovnen til 190 grader varmluft.

2. Skyl squashen, riv den på den grove side af et rivejern og stil til side.

3. Pisk æg, sukker og brun farin luftigt med en elpisker i en skål og stil til side.

4. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål: Mel, kanel, kardemomme, bagepulver, vaniljesukker og salt. Tilsæt det til æggeblandingen og rør det hele godt sammen.

5. Tilsæt olie og squash og rør godt til du har en samlet masse. Hak mandlerne groft og rør dem i dejen. Hæld dejen i en springform eller en bageform (ca. 25 x 30 cm.) beklædt med bagepapir.

6. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter minutter til der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en strikkepind eller gaffel. Tag den ud og lad den køle lidt af så cremen ikke smelter - stil den evt. udenfor.

Citroncreme

7. Pisk imens Cremefine sammen med flormelis og vaniljesukker til det bliver luftigt og stift. Tilsæt revet skal fra en skyllet citron til cremen og pres herefter saften af citronen i blandingen også. Vend det hele forsigtigt sammen.

8. Skyl fignerne, skær dem i både og gem dem til pynt.

9. Når kagen er kølet af, kan citroncremen enten sprøjtes på ved at fylde den i en fryspose og klippe et hul i hjørnet - eller med en tylpose med tyl efter eget valg. Du kan også blot smøre cremen på.

10. Pynt nu med figner og evt. lidt hakkede mandler hvis du har nogen til rest. Og har du estragon på lager, ser det også fint ud på toppen.

11. Jubii - så må der guffes. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde alle ingredienser i skålen og piske dejen sammen. De kan også rive squashen, hvis der er en voksne i nærheden - og piske citroncremen sammen og pynte kagen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre