Svinekød i kokoskarry med butternut, peanuts og æble - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramvilde ris
  • 1 stkbutternutsquash
  • 2 stkløg
  • 2 spskkarry
  • 8 dlkoldt vand
  • 4 dlkokosmælk
  • 2 cmingefær
  • 800 gramsvinekoteletter
  • 1 spskmajsstivelse
  • 200 gramfrosne ærter
  • 2 stkæbler
  • 50 gramcashewnødder
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Svinekød i kokoskarry med butternut, peanuts og æble - til to dage

I samarbejde med

4.4, Mambeno-favorit!

Denne opskrift minder lidt om kylling i karry. Vi har blot brugt svinekød og smuglet butternutsquash i den cremede sauce, der også har fået et skud kokosmælk, som gør den ekstra lækker! Vi serverer retten med ris, cashewnødder og æbler. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme resterne til nem aftensmad i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramvilde ris
  • 1 stkbutternutsquash
  • 2 stkløg
  • 2 spskkarry
  • 8 dlkoldt vand
  • 4 dlkokosmælk
  • 2 cmingefær
  • 800 gramsvinekoteletter
  • 1 spskmajsstivelse
  • 200 gramfrosne ærter
  • 2 stkæbler
  • 50 gramcashewnødder
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skræl butternutsquashen, del den i to og fjern kernerne. Skær den herefter i tern. Skær også løget i tern. Steg løg og butternut i lidt olivenolie i en gryde eller en dyb pande sammen med karryen i et par minutter. Tilsæt vand og kokosmælk og rør godt.

3. Skræl ingefæren, riv den på den fine side af et rivejern og tilsæt den til saucen. Lad det hele koge i 10-15 minutter, til butternutsquashen er kogt mør. Gør imens svinekødet klar.

4. Skær svinekoteletterne i mundrette stykker - husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Steg kødet på en pande med olivenolie til det har taget lidt farve, men ikke er gennemstegt. Tag herefter panden af varmen.

5. Blend sovsen med en stavblender på lav hastighed, så saucen ikke sprutter mere end højest nødvendigt! Smag til med salt og peber og jævn evt. sovsen med lidt majsstivelse rørt ud i vand. Er sovsen for tyk, tilsætter du blot lidt ekstra vand i stedet. Tilsæt svinekød og ærter og lad det hele simre, til kødet er gennemstegt men ikke tørt.

6. Skyl og skær æblerne i tern og server den lækre karryret med dampende varme ris, cashewnødder og æbler på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skære butternutsquash og æbler i tern.

Mere smag: Hvis du vil have lidt mere power i retten, kan du sagtens erstatte karry med rød eller grøn karrypasta. Men far med lempe! Der er forskel på karrypastaer, så tilsæt kun lidt ad gangen!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre