Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En hurtig og lækker ret med et strejf af Asien. Du kan sagtens erstatte svinekødet med andet kød - f.eks. kylling, ligesom du kan erstatte den røde karrypasta med grøn karry, hvis det lige er det, du har stående i køleskabet. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 35 gramcashewnødder
- 1 stkløg
- 225 gramgulerødder
- 1 stkrød peberfrugt
- 0.5 stkfrisk ananas
- 300 gramsvinekoteletter- eller andet lyst kød
- 2 tskrød karrypasta
- 2 dlkokosmælk
- 3 dlvand
- 1 terninghønsebouillon
- 1 stklime
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken. Rist cashewnødderne på en tør pande og stil dem til side.2
Hak løget fint. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette bidder. Vask peberfrugten, fjern kernerne og skær den i grove tern. Fjern skrællen på ananasen og skær den i mundrette bidder.3
Skær kødet i tynde strimler på et andet spækbræt - husk at vaske køkkenredskaber og hænder efterfølgende. Steg løg og karrypasta i lidt olie i en wok eller gryde i et par minutter. Begynd evt. med halvdelen af karrypastaen - du kan altid tilsætte mere senere, hvis du savner ild i kinderne :o)4
Tilsæt kødet og steg videre i et par minutter, til det har fået stegeskorpe. Tilsæt herefter gulerødder, peberfrugt, kokosmælk vand og hønsebouillon og lad det koge op. Lad retten simre et par minutter, til kødet er gennemstegt, men grøntsagerne stadig har bid. Smag til med lidt limesaft og evt. lidt mere karrypasta.5
Server kyllingen med dampende varme ris, cashewnødder og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.6
Velbekomme :o)