Svinemørbrad med fritter, sauce og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramøkologiske pommes frites
  • 1 stksvinemørbrad
  • 2 dlkoldt vand
  • 0.25 stkspidskål
  • 1 stkavocado
  • 1 pottepersille
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 1 terningsvinebouillon
  • 2.5 dlkaffefløde
  • 0.5 spsktørret timian
  •  akaciehonning
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Svinemørbrad med fritter, sauce og salat

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Helstegt svinemørbrad med fritter er perfekt weekendmad! Her med nem salat og lækker timiansauce som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramøkologiske pommes frites
  • 1 stksvinemørbrad
  • 2 dlkoldt vand
  • 0.25 stkspidskål
  • 1 stkavocado
  • 1 pottepersille
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 1 terningsvinebouillon
  • 2.5 dlkaffefløde
  • 0.5 spsktørret timian
  •  akaciehonning
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Læg de frosne fritter på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie. Tilbered dem som anvist på pakken og husk at vende dem undervejs.

2. Skær evt. de største og mest genstridige sener af mørbraden med din bedste og skarpeste kniv - men pas på fingrene! Krydr mørbraden med salt og peber og brun den godt af i lidt olivenolie på en stor pande - gerne en med tilhørende låg.

3. Tilsæt vand i panden med mørbraden, læg låg på og lad mørbraden stege videre ved middelvarme i ca. 20 minutter til den er gennemstegt eller svagt rosa i midten - helt efter smag.

4. Hvis du ikke har et låg, kan du lægge en anden pande ovenpå - eller bruge staniol. Husk at gemme væden fra panden til saucen. Tag mørbraden af panden og lad den trække utildækket på et spækbræt, mens du gør resten færdig.

5. Skær spidskål i tynde strimler. Flæk avocadoen, fjern stenen og skær den i tern. Hak persille fint. Bland salaten med revet citronskal, saften fra citronen og lidt olie. Smag til med akaciehonning, salt og peber.

6. Bring væden fra mørbraden i kog i en kasserolle, tilsæt smuldret bouillon, madlavningsfløde og timian og rør godt. Smag til med salt og peber.

7. Server svinemørbraden i skiver med fritter, salat og sauce. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære avocadoen i tern og lave dressingen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre