Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
30 min
En lækker og sprød tærte fyldt med kylling, broccoli, parmaskinke og en æggemasse med hytteost. Køb tærtedejen færdig i supermarkedet eller klik på den lille kokkehue i ingredienslisten og lav din egen fuldkornsudgave efter vores nemme opskrift, hvis du har lidt tid tilovers. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- tærtedej
- 1 stkbroccoli
- 1 stkløg
- 2 stktomater
- 60 gramserranoskinke
- 280 gramkyllingefilet
- 4 stkæg
- 1 dlmælk
- 200 gramhytteost
- 50 gramrevet ost
- 1 tsksalt
- 1 stkæble
- dressing efter eget valg
- peber
- olivenolie
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft og bring en gryde med vand i kog til broccolien. Læg dejen i en smurt tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel - så bobler den ikke op. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.2
Del imens broccolien i buketter og giv dem et halvt til et helt minut i spilkogende vand. Overhæld dem straks med koldt vand og lad dem køle af.3
Hak løget fint. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Skær 3/4 af skinken i strimler - læg resten på en bageplade beklædt med bagepapir og giv det ca. 10 min. i ovnen, til det er sprødt. Gem den sprøde parma som topping til salaten.4
Skær imens kyllingen i tynde strimler. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Steg nu løg, kylling og parmastrimler i lidt olivenolie på en pande. Husk at krydre med salt og peber.5
Fordel kyllingeblandingen ovenpå tærtedejen sammen med en håndfuld blancherede broccolibuketter - gem lidt broccoli til salaten. Er ungerne ikke superfans af broccoli, så nøjes evt. med broccoli på den ene halvdel af tærten.6
Bland æg, mælk, hytteost, revet ost og salt sammen i en skål og hæld over tærten.7
Bag tærten ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk, gylden overflade.8
Servér tærten sammen med en hurtig salat af broccoli, cherrytomater, æble i tern og lidt sprød parma og dressing på toppen.9
Velbekomme!